Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

KDYŽ SE UČITELÉ UČÍ O DRINCÍCH, ČAJI I KÁVĚ

KDYŽ SE UČITELÉ UČÍ O DRINCÍCH, ČAJI I KÁVĚ

03. 01. 2022 - ČR - Aby mohli svým žákům a studentům předávat vždy aktuální informace korespondující se současnými trendy, musejí se také samotní učitelé učit a neustále vzdělávat. A proto Česká barmanská asociace už 13 let pořádá dvoudenní workshop pro pedagogy středních škol s gastronomickým zaměřením. Od letoška pro velký zájem dokonce dvakrát ročně.

Zatím poslední workshop se uskutečnil 5. a 6. listopadu v brněnském centru Abzac. Necelá stovka volných míst vyhrazená pro učitele z celého Česka byla v rezervačním systému fuč ani ne týden od spuštění registrace.

Nejvíce živo bylo v hlavním sále centra, kde kantoři míchali koktejly z prémiového rumu, bourbonu, whisky a ginu. „Byl jsem mile překvapen, že účastníci nepotřebovali výraznější dohled a drinky Gimlet, Old Fashioned a Kentucky Mule zvládli bez problémů připravit. Ladili jsme spíš jenom detaily,“ podotkl Petr Kymla, ambasador prestižní barmanské soutěže World Class pro Českou republiku, jenž tuto část workshopu vedl.

V kávovém salonku baristé učitelům demonstrovali vhodnost různých druhů kávy pro přípravu „na filtr“. Využívali k tomu rozmanité technologie, například Chemex nebo Hario V60. Následovala degustace dvou výběrových arabik, jedné směsi a jedné čisté robusty.

Tématem čajové části workshopu pak bylo propojení různých druhů čaje s vhodným druhem alkoholu. Po degustacích čajů Keemun, Darjeeling Mullootar a Genmaicha k nim posluchači přiřazovali hodící se alkoholické produkty. „V druhé polovině jsme si připravili čajový koktejl, jenž se skládal z šumivého vína, čaje Genmaicha připraveného metodou cold brew a pepřového cordialu. Výraznou perlivost drinku jsme zajistili pomocí výrobníku sodovky,“ okomentovali obsah semináře jeho autoři Jan Zlámaný s Františkem Šuterou.

Dalšími body programu byly prezentace o kávových koktejlech, hygieně v gastronomii i důležitosti kvality vody. Osvěžením se stalo praktické párování moravských jednohubek s ovocnými pálenkami.

Nabité vědomosti kantoři zúročili v závěrečné soutěži zahrnující několik disciplín od čepování piva přes přípravu espressa až po servis vína na rychlost a přesnost.

Text: Michael Lapčík, Česká barmanská asociace, foto: CBA

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz