Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

Pivní slavnosti lákají na Znojemské pivo, tři hudební scény a gastronomickou nabídku

Pivní slavnosti lákají na Znojemské pivo, tři hudební scény a gastronomickou nabídku

23. 05. 2022 - ZNOJMO - Slavnosti, které odstartují 11. června ve 14 hodin v areálu městského pivovaru ve Znojmě, nabídnou tři hudební scény, nejrůznější gastronomické zážitky a samozřejmě to nejdůležitější – Znojemské pivo.

„Dlouhá léta se do Znojma nejezdí jen za vínem, ale také za pivem. Já si moc vážím toho, že se podařilo zrekonstruovat areál městského pivovaru, a nám se tak otevřela možnost přesunout Pivní slavnosti právě tam. I letos jsme se spojili s hlavním partnerem, a to Znojemským městským pivovarem, který v roce 2015 vrátil tradici vaření piva do Znojma. Připravujeme spolu hudební program, ale také odpolední atrakce pro děti a nejrůznější gastronomickou nabídku,“ říká František Koudela, ředitel Znojemské Besedy.

Energická hudba různých žánrů se představí na třech scénách. Ta největší opět vyroste u Enotéky na ulici Hradní, kde vystoupí mladá rocková kapela Křídla, znojemská formace The Queues, také Jamaron a ve večerních hodinách pak známá skupina O5 a Radeček a Morčata na útěku. Další scéna u rotundy sv. Kateřiny nabídne odpolední program pro děti, které se můžou těšit na Wikiho zábavnou show s mimoni nebo bublinkovou minidiskotéku. Od 17 hodin se představí DJ Martin Gabi, jedinečný projekt DJ Hrusha se svým doprovodem saxofonu a na závěr vícemistr světa v loopingu a beatboxu Endru v doprovodu Jena Hovorky. Třetí scéna na pivovarské Zahrádce nabídne koncerty skupiny Valley Dolls, Brutální Jahoda, X–Core a stand up v podání Jirky Jakima a Radka Petráše.

PROGRAM

image

To nejdůležitější ale nabídne Znojemský městský pivovar. „My máme velkou radost z toho, že se po letech povedlo vrátit Piváky nejenom do tradičního termínu na začátku června, ale hlavně natrvalo do areálu pivovaru, kam historicky patří a kde se nemohly konat v době, kdy byl pivovar uzavřen. Areál pivovaru prošel za poslední roky neuvěřitelnou proměnou, korunovanou otevřením pivovarské reZtaurace, má nenahraditelnou atmosféru a Pivní slavnosti prostě patří do pivovaru, byť to technicky není ideální prostor. Za nás máme pro letošní Piváky přichystáno 7 druhů piv od tradičních ležáků Znojemské 11% a 12% přes polotmavou Rotundu a silné 4x chmelené Zetko po speciály Mozaic (Brut IPA), BombaZtic (NEIPA) až po výjimečný světový unikát Znojemský Sauvin 11% - pivo s přívlastkem. Ten bude hlavní hvězdou letošních Pivních slavností,“ popisuje Martin Matej, ředitel Znojemského městského pivovaru.

image

Vstup na akci je zdarma a kompletní program najdete už nyní na webu Znojemské Besedy nebo na Facebooku. Pivní slavnosti ve Znojmě pořádá Znojemská Beseda ve spolupráci se Znojemským městským pivovarem.

Zdroj: Karel Semotam

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz