Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

V NEDĚLI 29. KVĚTNA STARTUJE FESTIVALOVÝ PŮLMARATON. OVLIVNÍ DOPRAVNÍ SITUACI VE MĚSTĚ

V NEDĚLI 29. KVĚTNA STARTUJE FESTIVALOVÝ PŮLMARATON. OVLIVNÍ DOPRAVNÍ SITUACI VE MĚSTĚ

27. 05. 2022 - ZLÍN - V neděli 29. května se uskuteční 7. ročník Festivalového půlmaraton MONET+ Zlín, který pořádá Zlín Film Festival společně s Běhy Zlín. Největší běžecká akce v kraji je přímou součástí filmového festivalu, který se koná od 26. května do 1. června. S

S ohledem na některá omezení v dopravě, která souvisejí s přípravou i organizací závodu a také s letošní změnou trasy, žádají organizátoři veřejnost o shovívavost a respektování pokynů.

Hlavní závod odstartuje od Kongresového centra ve Zlíně v neděli nově již v 10.00 hodin. Po startu se závodníci vydají přes třídu Tomáši Bati, náměstí Míru, autobusové nádraží do továrního areálu. Po proběhnutí Baťovského areálu pokračuje trasa přes Prštné, Rybníky, Čepkov. Odtud trasa běhu vede přes Fügnerovo, Havlíčkovo a Benešovo nábřeží na Zálešnou a Podvesnou, závěr okruhu potom po ulici Dlouhé, Vodní a Zarámí až na náměstí Míru před radnici. Pro čtvrtmaratonce a tandemy zde závod končí. Běžci půlmaratonu a štafety pokračují do kola druhého z náměstí přes Bartošovu ulici opět do továrního areálu a dále po stejné trase, jako v prvním kole.

Z důvodu bezpečnosti samotných běžců i diváků bude v návaznosti na trasu v některých částech centra města omezena nebo zcela uzavřena doprava a také linky MHD budou odkláněny. Od 10 hodin dojde tak k přerušení pravidelných tras linek 2, 4, 8, 9, 33, 34 a 36, které budou směrovány na náhradní trasy. Pár minut před desátou hodinou bude na patnáct zcela uzavřen průjezd Zlínem po třídě Tomáše Bati. V tu dobu bude také na nezbytně dlouhou dobu omezen příjezd na autobusové nádraží. (podrobný plán uzavírek ve spodní části dokumentu nebo zde https://www.zlinskypulmaraton.cz/uzavirky-a-omezeni)

„Rádi bychom upozornili motoristy i ostatní obyvatele města, že na trase půlmaratonu se v době mezi 8:00 až 13:00 hodin vyskytnou dopravní omezení, a požádali je o trpělivost a obezřetnost,“ prosí Jarmila Záhorová, výkonná ředitelka Zlín Film Festivalu, která dodala, že postupné uvolňování omezení bude již od 12:30 hodin. Současně upozornila, že doprava na křižovatkách bude řízena policisty a dobrovolníky, kteří budou v případě potřeby veřejnosti k dispozici.

Podrobné informace k závodům i k uzavírkám a omezení v dopravě jsou k dispozici na webových stránkách www.zlinskypulmaraton.cz

 

 

Zdroj: Ing. Kateřina Martykánová

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz