12. 07. 2022 - LUHAČOVICE - Miroslav Janča je už několik let šéfkuchařem restaurace Atmosféra v hotelu Pohoda. Spolu se svým kuchařským týmem a pohodovým servisem se stará o spokojenost hostů. I když volného času moc nemá, přesto nám prozradil několik novinek z restaurační kuchyně.
O co mají hosté největší zájem?
Zájem je především o hotelové ubytování spojené s polopenzí a společenské akce, typu svatby a oslavy.
Jaké novinky jste připravili pro letošní letní sezonu?
V dubnu na začátek sezony jsme spustili nové À la carte menu.
Vaše kuchyně i servis se může pochlubit moderní gastronomií. Jak se vám daří takovou úroveň udržet?
Úroveň v dnešní neklidné době je velmi těžké udržet, vše závisí na personálním obsazení daných pozic. Každá z nich je velmi důležitá pro fungování restaurace jako celku. Myslím, že úroveň držíme individuálním přístupem.
Hotelová restaurace Atmosféra je otevřena i pro neubytované hosty. Na co byste je speciálně pozval?
Hosty, kteří nejsou ubytování, bych určitě pozval na nové À la carte menu, letní grilování na terase hotelu, a nebo jen tak posedět u dobré skleničky vína nebo regionálního piva.
Co bych měl ve vaší restauraci rozhodně ochutnat?
Určitě bych pozval na ochutnání jídel z našeho nového menu a to třeba na telecí váleček s koprovým velouté, grenaille brambory, vejce v panko strouhance a citronový gel. Jinak je u nás samozřejmě stále co ochutnávat.
Text: red, foto: archiv Hotel Pohoda
www.pohoda-luhacovice.cz
Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.