Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

HAPPINESS NEBOLI ŠTĚSTÍ - VYZKOUŠEJTE LETOŠNÍ NEJLEPŠÍ NEALKO KOKTEJL ČESKÉ REPUBLIKY

HAPPINESS NEBOLI ŠTĚSTÍ - VYZKOUŠEJTE LETOŠNÍ NEJLEPŠÍ NEALKO KOKTEJL ČESKÉ REPUBLIKY

22. 07. 2022 - ČR - Už na první pohled je tenhle koktejl malým uměleckým dílem. A co teprve, až ochutnáte… Zvládnete si Happiness (Štěstí) připravit podle přiloženého receptu?

Nealkoholické míchané nápoje jsou už nějaký ten rok trendem. V koktejlových barech po nich sahají ti, kteří z nějakého důvodu nechtějí pít alkohol, a přitom si pochutnat a užít si společenskou interakci. Nebo po dvou, třech alkoholických drincích mají chuť na další, ale zároveň si chtějí po zbytek večera zachovat důstojnost.

Nealko drink Happiness vymyslel barmanager karlovarského Becher’s Baru Vítězslav Cirok, a to v letošním národním kole soutěže v míchání nealkoholických koktejlů Mattoni Grand Drink pořádaného Českou barmanskou asociací a společností Mattoni 1873. V konkurenci desíti barmanů z celého Česka nenašel přemožitele, bude proto reprezentovat Českou republiku v červencovém světovém finále.

„Jednou z definic štěstí je stav, kdy jsou mysl, tělo a duše v harmonii. A já jsem se snažil tuto harmonii vyjádřit drinkem, v němž každá z ingrediencí reprezentuje buď mysl, tělo nebo duši,“ popsal Vítězslav Cirok filozofii svého koktejlu.

HAPPINESS
Ingredience:
• Paragon Timur Berry 2 cl
• Čerstvá šťáva z růžového grepu 2 cl
• Kdoulový nektar 4 cl
• Mattoni Grand perlivá 10 cl
Ozdoba:
• Čerstvý list eukalyptu
Postup přípravy:
Do míchací sklenice nalijeme všechny ingredience kromě minerální vody a pečlivě promícháme. Do sklenice s ledem nalijeme perlivou minerální vodu Mattoni, přelijeme směs z míchací sklenice a ozdobíme.

Text: Michael Lapčík, foto: CBA

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz