Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

BUDE 10. ROČNÍK CHILLIBRANÍ!

BUDE 10. ROČNÍK CHILLIBRANÍ!

03. 08. 2022 - BRNO - Nejostřejší akcička tohoto léta se blíží. V sobotu 27. srpna se v brněnském Björnsonovu sadu sejdou milovníci chilli! Bude se degustovat letošní úroda papriček a výrobky z nich.

Příjemný letní gastro festival nabídne spoustu stánků s jídlem, pitím, chilli ve všech podobách, doprovodný program a jako již tradičně, jeho hlavní součástí bude soutěž CHILLIŽROUT – Mistrovství ČR a SR v pojídání chilli papriček.

Papričky ve všech podobách, řemeslná piva a chillimarket

Akce bude probíhat v pohodovém duchu a její koncept zůstává stejný jako v posledních dvou letech. Od 11 hodin návštěvníci Björnsonova sadu u Piknikboxu ucítí jemně pikantní vůni ze všech stran. Sad zaplní stánky s jídlem, řemeslnými pivy a také zde vznikne chillimarket, na kterém bude možné koupit sazenice, věci k pěstování chilli papriček a všechny možné i nemožné chilli dobroty. Sejdou se chilli milovníci i pěstitelé, a u stánků si na své přijou také ti, kteří pálivému neholdují. Nabízet se bude vždy minimálně jedno pálivé i nepálivé jídlo. Den návštěvníkům zpestří doprovodný program. Místo konání Chillibraní je plné zeleně, ideální na piknik nebo posezení s rodinou a přáteli.

Doprovodný program

Velké oblibě se pokaždé těsí soutěže, do kterých se mohou zapojit návštěvníci festivalu. Například pojídání pálivého burgeru nebo pivní soutěže s partnerským pivovarem. Budou se ochutnávat omáčky, chutney a podobné chilli mňamky, z nichž jedna získá ocenění Výrobek roku. K degustaci budou po celý den také luxusní šlechtěné papričky, které v obchodech jen tak nemají.

Hlavní částí programu bude v 18:00 soutěž CHILLIŽROUT 2022.

Chillibraní proběhne za každého počasí!

Chilližrouti

Soutěž CHILLIŽROUT – Mistrovství ČR a SR v pojídání pálivého je každý rok zlatým hřebem celé akce a hlavně šou, která baví účastníky i diváky. Asi dvanáct trénovaných chilližroutů i letos bude konzumovat chilli omáčky a čerstvé chilli papriky té nejlepší kvality od pálivostí kolem 10 tisíc SHU, až po vzorky obsahujících SHU v miliónových číslech. Proběhne kolem deseti soutěžních kol, kdy se s každým zvyšuje obsah kapsaicinu v přichystaném vzorku. Soutěží muži i ženy. K zapojení do soutěže je nutná registrace na webu. Deset soutěžících se vybírá předem, dva na místě.

Pomáháme

10 % ze sobotní tržby našich partnerských restaurací půjde na podporu nemocného Kubíka Melouna.

 

Zdroj: Chillibraní 2022

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz