Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

Bohaté vinobraní ztloustne o dvě novinky

Bohaté vinobraní ztloustne o dvě novinky

07. 09. 2022 ZNOJMO - Počet tradičních třinácti scén Znojemského historického vinobraní se letos ještě o jednu rozroste. Novinkou bude i inkviziční souDd.

Nová odpočinková zóna Farma U Tří dubů vznikne na ulici Přemyslovců. „Jejím partnerem je jeden z největších pěstitelů ovoce na Znojemsku Farma U Tří dubů, se kterou dlouhodobě spolupracujeme. Návštěvníci si tak kromě vína budou moct na vinobraní zakoupit také sezónní ovoce pěstované v okolí Znojma, nejrůznější mošty a další produkty,“ říká František Koudela, ředitel Znojemské Besedy. V nové odpočinkové zóně najdou
lidé posezení s výhledem na Gránické údolí a děti se třeba naučí, jak vyrobit razítko z jablka.

INKVIZIČNÍ SOUD POPRVÉ
Čtyři scény budou opět zaměřené na historii. Představí se na nich dvě stě padesát účinkujících a spousta dalších kostýmových postav. Chybět nebudou ani rytířské turnaje, ulička chudiny a samozřejmě průvod krále Jana Lucemburského s družinou. Pětiset členný dav vyrazí do centra města v čele s královským párem. Představovat ho budou Miroslav Hrabě a Šárka Charvátová. Vůbec poprvé uvidí návštěvníci středověký inkviziční soud. K vidění bude v podání spolku Tambora Bohemica v sobotu na hradním nádvoří. „Inkviziční soud začne průvodem, který vyjde v 18.30 z náměstí Svobody. Projde centrem města (Horní Českou) na Masarykovo náměstí, kolem mikulášského kostela na hrad, kde v 19.00 začne na nádvoří inscenace skutečného středověkého soudu. Celou akci tvoří více než 64 účinkujících,“ popisuje organizátor Pavel Fučík.

CHYTNĚTE SI MINCI
Královská družina nepřináší do města pouze jedinečnou atmosféru, ale také zlaté a stříbrné pamětní mince. Létat vzduchem budou během průvodu. „Komu se poštěstí chytit zlatou minci, může si ji vyměnit za vstupenku na další ročník Znojemského historického vinobraní nebo si ji ponechat jako památku. Jako téma, které bude vyraženo na mincích, jsme pro letošní rok zvolili významné výročí 200 let od narození přírodovědce Johanna Gregora Mendela. Zakladatel genetiky měl moravský původ a v polovině 19. století působil jako pedagog na znojemském gymnáziu,“ vysvětluje výběr starosta Znojma Jakub Malačka.

 

Zdroj: Znojemské listy

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz