Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

Svatý Václav slaví s Královským ryzlinkem VOC

Svatý Václav slaví s Královským ryzlinkem VOC

28. 09. 2022 - ZNOJMO - Na nové víno Královské řady VOC Znojmo si museli milovníci vín počkat do 28. září, na svátek svatého Václava. V tento den bývají vína Královské řady dle tradice uváděna na trh.

„Speciální Královská řada, s níž jsme přišli už v roce 2013 jako první VOC u nás, čelí skutečnosti, že se vína VOC Znojmo často prodala do jednoho roku, a přišla tak o šanci nazrát na lahvi. Vína proto zrají min. 18 měsíců od sběru hroznů, školí se na sudu nebo v betonu a následně nazrají na lahvi. Díky tomu dosahují vyšší úrovně, jsou extraktivní, s dlouhotrvající perzistencí, jedinečná ve vůni i chuti,“ vysvětluje František Koudela, předseda VOC Znojmo.

Jak ryzlink, který vstoupil na svátek svatého Václava do Královské řady, charakterizují jeho tvůrci z vinařství VINO HORT? „Jsme hrdí, že naše víno už po několikáté dosáhlo na nejvyšší metu VOC ZNOJMO, kterou je právě Královská řada,“ konstatuje Jiří Hort. „Ryzlink rýnský z polohy Dobšice U Hájku je k tomu předurčen téměř každým rokem. Spojení polohy s odrůdou dává vzniknout jedinečným vínům. Ryzlink z této polohy je do dvou až tří let petrolejový, což ocení opravdoví vyznavači nazrálých ryzlinků. Věřím, že si najde spoustu příznivců, má však jednu nevýhodu, a tou je malý počet lahví.“

Příznivci vín VOC Znojmo již znají identifikační pásky na lahvích VOC Znojmo, ty s víny Královské řady se vyznačují speciálním žluto-červeným provedením. Páska garantuje původ a výjimečnost vín z vybraných viničních tratí Znojemské vinařské podoblasti a informuje o kódu výrobce, číslu šarže, kódu rozhodnutí a počtu lahví v dané šarži.

 

Zdroj: VOC Znojmo

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz