Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

Nejoblíbenějším TOP vinařským cílem roku 2022 je Bohemia Sekt Centrum

Nejoblíbenějším TOP vinařským cílem roku 2022 je  Bohemia Sekt Centrum

10. 10. 2022 - ČR - Vítězem prestižní soutěže o nejpopulárnější TOP vinařský cíl se pro rok 2022 stalo Bohemia Sekt Centrum ve Starém Plzenci. Rozhodlo o tom hlasování veřejnosti, když příznivci vinařské turistiky organizátorům zaslali více než 20 tisíc platných hlasů.

Letošním stříbrným cílem je Vican rodinné vinařství Mikulov, bronzovým pak Dvůr pod starýma horama z Boršic u Buchlovic. Cenu Národního vinařského centra získalo ZD Sedlec (Sedlecká vína).

Druhým rokem byla vypsána speciální kategorie, v níž se mezi sebou utkaly cíle s titulem CHAMPION. Tedy ty cíle, které v minulých ročnících získaly třikrát medailová ocenění. V této kategorii zvítězil a titul TOP vinařský cíl CHAMPION roku 2022 získal, stejně jako loni, Salon vín ČR.

Organizátor soutěže navštíví do konce října všechny vítěze a předá jim ceny.

TOP vinařský cíl je on-line bedekr zajímavých míst, která svým návštěvníkům nabízejí snoubení vína a zážitku. Mohou to být vinařství, sklepní uličky, vinotéky, vinařské penziony nebo třeba restaurace, kde profesionálně pracují s vínem. Průvodce v současnosti zahrnuje rovných 230 cílů rozesetých po celé České republice doslova od Beskyd po Sokolov a od Šumavy po Krkonoše, a postupně se obměňuje. Bedekr píše tým jedenácti odborných garantů na základě osobní zkušenosti s daným místem. Přímo v terénu poznáte TOP vinařský cíl podle samolepky s logem.

Každoročně navíc veřejnost vybírá z těchto cílů ten nejpopulárnější. Hlasování je možné vždy od začátku června do konce září. Počet evidovaných hlasů každoročně přesahuje 20 tisíc.

„V bedekru mapujeme zajímavé vinařské cíle nejen v tradičních moravských oblastech, ale také ve městech po celé republice a ve vinařské oblasti Čechy. Ostatně letošní vítěz je důkazem toho, že zajímavý cíl snoubící víno se zážitkem můžeme najít i zcela mimo vinařské oblasti. Bohemia Sekt Centrum ročně přivítá 10 tisíc návštěvníků, kteří obdivují například interaktivní expozici nově doplněnou o ruční odkalovací linku,“ uvedl ředitel Vinařského Institutu Petr Psotka. Právě Vinařský Institut je pořadatelem projektu TOP vinařský cíl.

Pro více informací navštivte on-line bedekr na www.topvinarskycil.cz.

 

Zdroj: Michael Lapčík

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz