11. 10. 2022 - ZLÍNSKÝ KRAJ - Ve Zlínském kraji se letos ucházelo o ocenění Regionální potravina celkem 197 výrobků od 38 producentů.
Značku mohou získat producenti zemědělských a potravinářských výrobků do 250 zaměstnanců. Oceněný výrobek pak získává právo zdarma užívat značku po dobu čtyř let. Hodnotitelská komise navrhla udělit značku Regionální potravina Zlínského kraje pro rok 2022 těmto výrobkům:
1. Masné výrobky tepelně opracované - BABY BEEF PÁREK, Farma Rudimov
2. Masné výrobky trvanlivé, tepelně neopracované, konzervy a polokonzervy - ZVĚŘINOVÉ GRILOVACÍ KLOBÁSKY, Venison.cz
3. Sýry včetně tvarohu - BIO – BOKOVNÍK ZRAJÍCÍ SÝR, Šárka Šusteková
4. Mléčné výrobky ostatní - BOŽENKA, Jiří Červenka
5. Pekařské výrobky včetně těstovin - TYČINKY ŠKVARKOVÉ, Petra Malá
6. Cukrářské výrobky včetně cukrovinek nevyhlášeno
7. Alkoholické a nealkoholické nápoje - HRUŠKOVICA, SKANZEN MODRÁ
8. Ovoce a zelenina v čerstvé nebo zpracované formě - BIO ŠVESTKOVÁ POVIDLA, David Ryšavý
9. Ostatní- KOZÍ ZMRZLINA KEFÍROVÁ, Martin Vlček
Text a foto: PR
Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.