Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

Svatomartinské oslavy zvou na slavnostní požehnání, degustaci vín a cimbálové muziky

Svatomartinské oslavy zvou na slavnostní požehnání, degustaci vín a cimbálové muziky

21. 10. 2022 - ZNOJMO - Pátek 11. listopadu bude ve Znojmě patřit Slavnostem Svatomartinských a mladých vín, které nabídnou bohatou nabídku degustace vín, slavnostní požehnání, program v podání cimbálových muzik a tradiční průvod svatého Martina na bílém koni.

„Slavnosti si v posledních ročnících získávají u návštěvníků z celého Znojemska stále větší oblibu, která nás přivedla do většího venkovního prostoru na Masarykovo náměstí. Jsme moc rádi, že s námi ve Znojmě návštěvníci udržují tradici vín spojenou se svátkem svatého Martina. Historicky byl právě 11. listopad dnem, kdy končila práce ve vinohradě a sedláci si připíjeli se svými pomocníky na další vinařský rok. Slavnosti ve Znojmě tak symbolicky zvou nejen na víno, kulturní a gastronomický program, ale také na přátelská setkání se znojemskými vinaři,“ přiblížil František Koudela, ředitel Znojemské Besedy.

Program svatomartinské oslavy začíná v 11 hodin a 11 minut, kdy otevřou svá prodejní místa vinaři z vinařství Znovín Znojmo, Vinařství Kacetl, Lahofer, Hanzel, Víno Náprava, Simenon, Vinné sklepy Lechovice, Arte Vini, Waldberg a Vinařství Piálek & Jäger, Vinařství Frlausovi, St. Andrusiów, Vinařství Líbal a Víno Raab. Ve stejný čas proběhne i tradiční požehnání Svatomartinským a mladým vínům. Samotný akt povede znojemský děkan Mons. Jindřich Bartoš za doprovodu svatého Martina. Kromě pochůzkové degustace, která bude veřejnosti otevřena až do 21 hodin, nabídneme také koncert Cimbálové muziky Antonína Stehlíka, Cimbálové muziky Dyjavan a průvod svatého Martina, jehož trasa začne právě na Masarykově náměstí a povede historickým centrem města. Doprovodit ho můžete hned ve dvou časech, a to v 16 a 18 hodin. Během průvodu se dozvíte legendu, která se k jednomu z nejslavnějších světců váže. Zhlédnete také scénku, která přiblíží jeho příběh dobrosrdečnosti.

image

Slavnosti Svatomartinského a mladého vína pořádá Znojemská Beseda za podpory Vinařského fondu České republiky. Vstup na slavnosti je volný.

 

Zdroj: Znojemská Beseda

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz