02. 02. 2023 - ČR - Největší barmanská událost roku je zpět! Po roce opět slavnostně odstartoval již 9. ročník českého kola nejprestižnější barmanské soutěže na světě, Diageo Reserve World Class.
Lokálního kola se zúčastní zhruba padesátka barmanů z těch nejlepších barů ze všech koutů naší republiky. Barmany budou čekat nejen náročné výzvy, ale i řada přínosných seminářů, na nichž vystoupí respektovaní barmani světového formátu – například loňský vítěz českého kola Vítězslav Cirok či whisky Brand ambassador Michal Marešovský.
Skupina Top 12 nejlepších barmanů postoupí do dubnového finále a absolutní vítěz bude vyhlášen 25. května na slavnostním večeru v Pražské křižovatce. Ten se pak zúčastní světového finále, které se bude konat na podzim v brazilském Sao Paulu.
Letošní zahájení českého kola soutěže Diageo Reserve World Class proběhlo 30. ledna v prostorách luxusního pražského hotelu Andaz. Zhruba padesátku účastníků přivítali barmani
světového formátu, mezi nimiž letos stanuli Martin Župina a Vítězslav Cirok. V rámci slavnostního zahájení proběhl také první odborný seminář s názvem Highballin´, který se zaměřoval na tvorbu delších a osvěžujících drinků na bázi nejprodávanější whisky na světě, Johnnie Walker Black Label.
Tématem letošní přihlášky do soutěže je udržitelnost, lokálnost a jednoduchost. Barmani si při této výzvě budou muset do soutěžního drinku připravit svůj domácí cordial s ohledem na udržitelnost - například na výrobu použít suroviny, které jim v baru zbyly.
Harmonogram soutěže
30. 1. 2023 – slavností zahájení 9. ročníku soutěže v Andaz hotelu a seminář Highballin´
28. 3. 2023 – konání druhého semináře během Prague Bar Show
18. 4. 2023 – vyhlášení TOP 12 barmanů, třetí seminář na téma Science of Smoke
25. 5. 2023 – Grand finále na Pražské křižovatce s šesti nejlepšími barmany, vyhlášení absolutního vítěze
Podzim 2023 – Globální finále v brazilském Sao Paul
Zdroj: Neopublic
Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.