17. 02. 2023 - ČR, SK - Dvě desítky studentů gastronomických škol a talentovaní amatéři z České a Slovenské republiky soutěžili o postup do finále kuchařské soutěže BernardChef.
Šest nejlepších poměří svoje dovednosti na konci února v Návštěvnickém centru Bernard v Humpolci. „Mile nás překvapila v dobrém slova smyslu suverenita, s jakou si sedmnácti osmnáctiletí účastníci počínali. Možná tomu přispělo i náročné zadání soutěže, takže školy vyslaly nejšikovnější zástupce,“ ohlíží se za dvoudenním semifinále v gastronomickém centru Kuliner v Brně předseda poroty Petr Šalplachta, šéfkuchař Pivnice Na Štokách.
Semifinále probíhalo v gastronomickém centru Kuliner v Moravanech u Brna, soutěžící zde museli v časovém limitu připravit čtyři chody pro šest osob – předkrm, polévku, hlavní chod a dezert, některé z jídel uvařit s pivem nebo doporučit párování s tímto nápojem. Finále soutěže se uskuteční 27. února v Návštěvnickém centru Bernard v Humpolci. V čele poroty bude jedna z největších osobností kuchařského řemesla Jaroslav Sapík.
Zdroj: Rodinný pivovar Bernard
Foto: Vlastimil Šimek
Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.