Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

Cestobraní přilákalo návštěvníky z celé republiky

Cestobraní přilákalo návštěvníky z celé republiky

28. 02. 2023 - UHERSKÉ HRADIŠTĚ - V sobotu 25. února 2023 se v kině Hvězda v Uherském Hradišti uskutečnil už 4. ročník cestovatelského festivalu Cestobraní.

Pětice cestovatelů se podělila o své nevšední zážitky, doplněné fotografiemi a videi. Cestobraní se zúčastnily téměř tři stovky návštěvníků, kteří dorazili doslova z celé republiky.

Moderátor a dramaturg pořadu Jiří Eibensteiner prozradil své zážitky z cest ze Severní Ameriky včetně toho, jaký drink nejčastěji připravoval coby barman. Bioložka Gita Matlášková vyprávěla o tom, jak na miniaturním ostrově bez signálu a internetu pomáhala do moře čerstvě vylíhlým želvičkám. Štěpán Míšek vzal návštěvníky do Jižní Ameriky a svěřil se, jak milé bylo setkání s tamní československou komunitou. Katarína Klusová se podělila s návštěvníky o zkušenosti z rybářské lodi na Aljašce včetně toho, jak na takovém místě fungují mezilidské vztahy. A válečná zpravodajka Markéta Kutilová se svěřila s tím, že když cestovala se svou dcerou po Africe, zamilovaly se do ní místní masajky. „Chtěly ode mě Magdalénku koupit. Nabídly mi fakt dobrou cenu, patnáct krav,“ prozradila se smíchem.

Foyer kina Hvězda po celé odpoledne žilo doprovodným programem. Nechyběly speciality ze Zahradního bistra, kvalitní čaje z teabusu Toma Pukšice, potulný antikvariát nebo hudební doprovod hudebníka Wawakala. „Naším cílem není pouze předat zajímavé příběhy hostů, ale také navodit rodinnou atmosféru celého dne. Lidé se můžou setkat, smát se spolu, sdílet, co je zrovna napadne, nebo se jen tak poflakovat ve foyer kina a užívat si doprovodného programu. Věřím, že se to povedlo se ctí,“ neskrýval radost Jiří Eibensteiner.

Text: Petra Kučerová

Foto: Anička Kodrlová

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz