Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

Zahájení 63. Zlin Film Festivalu připadne letos na Den dětí

25. 04. 2023 - ZLÍN - Největší a nejstarší festival filmů pro děti a mládež na světě přinese i letos obyvatelům i návštěvníkům města Zlína pestrý filmový program z různých koutů světa a celou řadu doprovodných aktivit s cílem posilovat a rozvíjet vztahy mezi rodiči, dětmi i prarodiči. Uskuteční se od 1. do 7. června 2023.

Snahou organizátorů je ukázat to nejlepší ze světové tvorby pro děti a mládež a nabídnout alternativu k běžně dostupnému audiovizuálnímu obsahu. Současně chtějí prostřednictvím filmu vzdělávat, rozšiřovat povědomí o okolním světě, otvírat a následně diskutovat o aktuálních tématech.
Ve svém filmovém programu nabídne letos festival opět soutěžní snímky v tradičních kategoriích. Kromě toho u příležitosti 100. výročí narození Břetislava Pojara přinese sekci věnovanou světově uznávané československé animaci. Tématu animované tvorby se bude festival věnovat ve filmovém, doprovodném i odborném programu. V rámci něj se chystají i speciální lektorské úvody s ukázkami různých typů animace.


Dramaturgie festivalu plánuje také reagovat na trend v oblasti seriálů pro teenagery v rámci nově vzniklé sekce Evropské web seriály pro mladé publikum, které letos odstartuje pilotní ročník zaměřený na skandinávskou produkci. Každý den tak uvede festival jeden seriál s tematikou odrážející současné problémy dospívajících – identita, přistěhovalectví, coming out, šikana a další. Tato témata se promítnou i do návazných besed a diskusí s mladými lidmi.


Jako v předchozích letech bude součástí festivalu i bohatý doprovodný program na řadě míst ve Zlíně, který přinese zábavu, poučení i příležitosti pro smysluplné trávení společného volného času pro celou rodinu. Neodmyslitelnou součástí festivalového programu je už tradičně i Salon filmových klapek, jehož 26. ročník vyvrcholí tradiční aukcí v neděli 4. června v Kongresovém centru Zlín. Stejně tak v tento den odstartuje v 10 hod. od Kongresového centra 8. ročník Festivalového půlmaratonu MONET+ Zlín 2023, který je již tradičně největší běžeckou událostí ve Zlínském kraji.


Více o festivalu a jeho programu na: www.zlinfest.cz

 

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz