18. 2. 2013 - VÝCHODNÍ MORAVA – Plesová sezona na Východní Moravě nabízí další možnosti zatančit si a dobře se pobavit.
V pátek 22. února se parket zaplní v Kulturním zařízení ve Valašském Meziříčí. K tanci a poslechu zahraje Swingový orchestr Bedřicha Pukovce, cimbálová muzika Polajka a jako hvězdný host vystoupí známý muzikálový zpěvák Bohuš Matuš. Ples začne ve 20 hodin, vstupné stojí 200 a 150 korun.
Plesovým bude sobotní večer 23. února. V Uherském Ostrohu na Uherskohradišťsku se uskuteční Hasičský ples, hostit jej bude místní sportovní hala. Hrát budou Artemis a Boršičanka, akce začne ve 20 hodin, vstupné stojí 80 korun.
Dům kultury ve Vsetíně zažije 7. reprezentační vševalašský bál, pořádaný bude k 70. výročí SVPT Vsacan. K tanci a poslechu zahrají muziky Vsacan, Kašava, Jasénka, Kunovjan, Vizovický Jurášek, Bača, Fojt, M. Mlčáka, Mladá Jasénka, Valašský vojvoda, Klobučan, Sedmikvítek a dechová hudba Valaška. O zábavu se postarají valašské soubory Vsacan, Kašava, Jasénka, Lipta, Vizovjánek, Valašský vojvoda, Radhošť, Bača a Sedmikvítek. Návštěvníci se můžou těšit také na Kunovjan Uherské Hradiště, muzikanta Felixe Slováčka, nejlepší tanečníky slováckého verbuňku a nejlepší tanečníky valašského odzemku. Ples začne v 19 hodin, vstupné stojí 190 korun, krojovaní zaplatí 80 korun.
Tančit se bude i na Plese seniorů v Klubu kultury v Uherském Hradišti, začne v 19:30. Na něm zahraje kapela Aventis, zatančí Taneční klub Rokaso a vystoupí italský operní pěvec Martina. Vstupné stojí 100 korun.
V Interhotelu Moskva ve Zlíně bude možné navštívit Reprezentační ples Kooperativy se začátkem ve 20 hodin. K tanci a poslechu zahraje Kasanova z Bojkovic, Záhorská kapela z Pavlovic a cimbálová muzika Strýci ze Strání. V ceně slosovatelné vstupenky za 250 korun je uvítací přípitek, místenka, předtančení, večeře a překvapení.
Nabídku dalších plesů zájemci naleznou na www.vychodni-morava.cz.
Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.