19. 06. 2023 - PRAHA - Na polích již červenají a voní jahody a to znamená, že léto je už konečně tady. Oslavte zahájení jahodové sezóny ve Vinohradském Parlamentu na jahodovém festivalu od 21. do 27. června. V menu budou nejen různé varianty jahodových knedlíků, ale i jahodový dezert či fresh salát.
Jahody jsou tradičním letním ovocem, které milují děti i dospělí, a to na milion způsobů. Někdo si rád dělá jahodové koktejly, jiný se nemůže nabažit palačinek s jahodami, další zase nedá dopustit na jahodový koláč s drobenkou či jahodovou zmrzlinu. Čím ale nepohrdne snad nikdo, to jsou jahodové knedlíky. A na ty jsou ve Vinohradském Parlamentu machři.
Menu jahodového festivalu nabídne makové knedlíky s jahodou, strouhaným tvarohem a přepuštěným máslem, odpalované jahodové knedlíky s bezinkovou espumou, jahodovým salátem a meduňkovou drobenkou, tvarohové knedlíky s jahodovým žahourem a šlehaným tvarohem, nebo smažené jahodové knedlíky s jahodovou omáčkou, rebarborou a mandlovými lupínky.
Pokud by na vás byly knedlíky příliš těžkým soustem, i na to v restauraci myslí. Osvěžit se tak můžete jahodovým pohárem Parlament z čerstvých jahod, s jahodovou zmrzlinou, šlehačkou, karamelizovanými kešu oříšky a jahodovou cukrovou vatou, nebo si dát lehký salát z čerstvých jahod doplněný o rukolu, fenykl, hrášek, čerstvý kozí sýr a domácí housku.
Foto: Hynek Hampl
Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.