Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

Pivo Zlínský švec slaví 15 let

Pivo Zlínský švec slaví 15 let

29. 06. 2023 - ZLÍN - Rok 2012 – to je rok, kdy se opět po 70 letech uvařilo v Malenovicích pivo, které se zde vařilo od středověku, do roku 1942. To pivo se jmenuje Zlínský švec a jeho začátky sahají až do roku 2008, kdy se ještě vařilo v Sazovicích. Ano, letos je to už 15 let, kdy to všechno začalo!

Dnes už je Zlínský švec zavedenou značkou, která se těší oblibě u spousty nejen zlínských pivařů. V Malenovicích se vaří jak klasická spodně kvašená piva českého typu, tak i svrchně kvašená piva. Některá piva se vaří celoročně a některá pouze sezónně. V létě například 8° Cyklošvec anebo oblíbený Summer ALE.

Přímo v pivovaru mají hosté k dispozici hospůdku s klenutými stropy. V létě je v ní chládek, vždyť se nachází v bývalém ležáckém sklepě. Kdo má rád sluníčko, může si sednout ven na zahrádku, k pivu si dát i něco malého na zub a užít si atmosféru jediného pivovaru ve Zlíně.

Dalším místem, kde si lidé mohou pochutnat na pivu Zlínský švec, je nová Hospoda Vršava. I zde jim načepují to nejlepší z Malenovic, ale těch míst, kde se čepuje pivo Zlínský švec, je samozřejmě ve Zlíně a Zlínském kraji podstatně více. V létě i na festivalech po celé České republice.

www.zlinskysvec.cz

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz