Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

V srpnu do botanické zahrady za vínem

V srpnu do botanické zahrady za vínem

04. 08. 2023 - PRAHA - Botanická zahrada hl. m. Prahy v létě nemá prázdniny, naopak je dělá zábavnější. V srpnu se uskuteční hned dvě akce na Vinici sv. Kláry. Na sobotu 12. srpna je plánována oslava svátku patronky místního vinohradu – Klára má svátek!

Ponese se v piknikovém duchu a pro návštěvníky budou po celý víkend připraveny piknikové koše. Další srpnovou vinařskou událostí bude Den Rulandského modrého, který připadá na pátek 18. srpna a je jedinou příležitostí, jak ochutnat tuto tradiční odrůdu v jejích různých podobách.

Vinice sv. Kláry je svou příslušností k botanické zahradě v Troji světovým unikátem. „Jsme jednou z mála botanických zahrad na světě, která se může pyšnit vlastním produkčním vinohradem a kolekcí vlastních vín. Jedinečné klimatické podmínky jižního svahu přímo nad řekou Vltavou jsou ideální pro pěstování vinné révy. V srpnu se uskuteční dvě již tradiční vinařské akce – oslava svátku Kláry a Den Rulandského modrého. Na září opět připravujeme oblíbené vinobraní,“ říká Bohumil Černý, ředitel Botanické zahrady hl. m. Prahy.

Otevírací doba:

Venkovní expozice: denně včetně svátků 9.00–19.00

Skleník Fata Morgana: út–ne 9.00–19.00

Vinotéka sv. Kláry: po–ne 10.00–19.30

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz