Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

Ohnivý triumf na Chillibraní 2023 v Brně!

Ohnivý triumf na Chillibraní 2023 v Brně!

07. 09. 2023 - BRNO - Letošní sklizeň chilli se opravdu povedla! Kdo je letošní král Chilližroutů - Mistrovství ČR a SR v pojídání pálivého a omáčky roku, které proběhlo v Areálu Bzzzukot v Brně?

Letošní Chillibraní proběhlo v honosnějším měřítku, než v předchozích letech. Organizátorům se povedlo akci posunout dál. Na celém festivalu byl znát i letošní výběr místa, který se opravdu povedl. Celá akce proběhla v Areálu Bzzzukot v příjemném prostředí zeleně, přilehlých hřišť a dobré dostupnosti. V sobotu 2. září 2023 se nikdo nemohl v areálu nudit, protože akce byla přímo nabita programem, prodejci chilli, restauracemi, food trucky, řemeslnými pivovary, vinaři, sladkostmi a jinými z celé republiky. Také známe výherce Chilliožrouta a jiných soutěží. Milovníci chilli letos mohou určitě mluvit o akci roku.

Jak to všechno probíhalo?

Areál Bzzzukot byl po celý den volně přístupný. Prostory plné zeleně naplnilo celkem 35 stánků s jídlem, pitím, papričkami i věcmi potřebnými k pěstování chilli. K ochutnání byly pokrmy lokálních podniků, kdy každý ze stánkařů měl v nabídce minimálně jedno pálivé a jedno nepálivé jídlo. Díky krásnému a teplému počasí doopravdy proudem tekla řemeslná piva z minipivovarů. Po celý den bylo krásné počasí a vládla pohodová atmosféra. Lidé posedávali v parku na lavičkách i v trávě, ochutnávali dobroty, korzovali kolem stánků a vůně chilli se linula celým prostorem. Na místě totiž celý den nabízel Pan Paprička vzorky těch nejlepších odrůd z letošní sklizně. Celkově se během dne na akci prostřídalo kolem 4000 tisíc lidí.

Chilližrout - Mistrovství ČR A SR v pojídání pálivého

V průběhu celého dne se návštěvníci mohli zapojit do zábavného programu. Porovnávaly se chilli schopnosti, a to v pojídání pálivého burgeru a pivní štafetě, ve které nechybělo pivo s kousky chilli papriček. Jako zlatý hřeb dneproběhla soutěž Chilližrout - Mistrovství ČR A SR v pojídání pálivého. Celkem bylo 23 soutěžících. V předposledním kole soutěžící zdolávali Carolinu Reaper Choco a posledním kole nyní nejpálivější papričku na světě Dragon´s Breath. V míse nakonec byla Trinidad Scorpion Moruga, jedna z nejpálivějších na celém světě. Tuto výzvu zdolali šampioni na prvním místě Pavel Řehůřek (Pavel), na druhém Lukáš Hlavík (Lála), na třetím Petr Smrčka (Dráček) a čtvrtém Adam Reitolar (AR7). Celá soutěž byla napínavá a publikum báječně fandilo až dokonce!

Omáčka roku

Každoročně se hodnotí i chilli omáčka roku. Letos degustátoři obcházeli stánky s omáčkami,kde byla nabídka opravdu široká. Od sladkých až po ty opravdu zabijácky pikantní. Odborná i laická veřejnost pak vybrala tu nejlepší. Letošním vítězem se stala BBG omáčka s černým česnekem My-Chilli a sklidila tak velký potlesk.

Hudební zákončení

Po skončení akce se na pódiu objevil písničkář Kudla z Brna, který spláchnul pálivé svými songy a publikum si tak mělo šanci vydechnou od fandění soutěžícím a ochutnávání chilli a trochu si na závěr zatančit.

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz