Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

Jak kompletně zpracovat kuře? Polévka, řízek, pomazánka, ale i salát. Aby nic nepřišlo nazmar

Jak kompletně zpracovat kuře? Polévka, řízek, pomazánka, ale i salát. Aby nic nepřišlo nazmar

13. 11. 2023 - ČR - Základem, jak neplýtvat potravinami, je naučit se zužitkovat je na maximum. Dnes se podíváme na to, co vše je možné připravit z jednoho kuřete, abyste využili jeho chuť i hodnotu a připravili vyvážený jídelníček pro celou rodinu hned na několik dní. Vaše chuťové buňky i vaše finance vám za to budou vděčné.

Jedním z největších lákadel kuřecího masa je jeho všestrannost. Můžete ho grilovat, vařit, smažit nebo péct. Chuť kuřecího masa lze skvěle kombinovat s různými omáčkami i bylinkami, což nám poskytuje téměř neomezený prostor pro kreativitu v kuchyni.

Základním receptem pro nejjednodušší přípravu je potřít kuře směsí oleje a bylinek a upéct v troubě. Nebojte se však být ambiciózní. Pokud kuře správně naporcujete, dokážete si se správným rozložením z různých částí masa připravit pestrou paletu receptů.

Maso můžete využít do polévky i na gril. Stehna i části křídel můžete upéct spolu s přílohou v jednom pekáči a máte tak hotové jídlo pro celou rodinu. A nezapomeňte, že zbytky kuřecího masa se vůbec neztratí. Můžete je použít do salátů nebo jako ingredienci do pomazánek.

Při přípravě jakéhokoli pokrmu je klíčové začít s kvalitními surovinami. Kuřecí maso není výjimkou. Mějte na paměti, že nejen chuť, ale i kvalita masa závisí na původu. Kvalitní produkty poznáte třeba podle log značek na obalech, jako jsou Klasa, Regionální potravina nebo BIO. Investice do kvalitního masa se vám jistě vyplatí.

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz