Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

HVĚZDNÍ KUCHAŘI V PRAZE

HVĚZDNÍ KUCHAŘI V PRAZE

02. 10. 2023 - PRAHA - Akce, která obohacuje českou gastronomickou scénu. V pondělí 6. listopadu se v prostorách divadla Hybernia v Praze uskuteční devátý ročník Culinary Symposia. Sejdou se zde angažovaní kuchaři, cukráři, profesionálové i amatéři a budou si užívat energii a emoce od nejlepších kuchařů světa.

JULIA*

Po dlouhé době žena na symposiu.Špičková německá kuchařka, která se v roce 2016 stala historicky nejmladší držitelkou michelinské hvězdy v Německu. V roce 2020 nejlepší kuchařkou Německa a v roce 2011 nejlepší mladý talent centrální Evropy jako vůbec první žena v historii tohoto ocenění. Vydala již několik skvělých kuchařek. Její inspirací je, jak sama říká, cestování. Nyní je majitelkou restaurace Sahila prokterou v tomto roce získala také micheinskou hvězdu. JULIA KOMP*

VIKI***

Belgický kuchař VIKI GEUNES*** je zaměřený zejména na ryby. V restauraci ZILTE je připravuje v nejvyšším patře moderní designové budovy v centru Antverp. První ocenění michelinskou hvězdou dostal v roce 2004 následně v roce 2008 získal druhou hvězdu a nyní má hvězdy tři. To není špatné, když uvážíme, že původně vystudoval průmyslové vědy.

GUIDO**

Tento mladý kuchař z Holandska dokazuje, že je možné po otevření restuarace obdržet hned dvě michelinské hvězdy a vlastně tu jednu přeskočit. GUIDO BRAEKEN** z restaurace JULEMONT vytváří své pokrmy dle klasické francouzské gastronomie, ale s moderním a rafinovaným stylem. Restaurace se nachází na krásném zámku Vittem, založeného ve dvanáctém století.

ISTVÁN**

Maďarsko bylo vždy gastronomicky navelmi vysoké úrovni. Dokazuje to i další z osobností letošního symposia – pan ISTVÁN PESTI** z restaurace Platan Gourmet. Využívá lokálních surovina tradiční maďarskou gastronomii, ale zároveň i moderní postupy. Restaurace obdržela michelinské hvězdy jako první mimo Budapešť. Pro Istvána je to však již druhá restaurace, pro kterou hvězdy získal, tou první byla restaurace Tanti.Všeobecně je István považován za nejlepšího kuchaře Maďarska.

HANS**

Říkají mu král oceánu. Rakouský šéfkuchař v Portugalsku je králem minimálně ve své restauraci OCEAN. V roce 2007 přišel do Portugalska pro novou inspiraci, následně v roce 2009 získal svojí první hvězdičku michelin a v roce 2011druhou. HANS NEUNER** je však všemimožnými odborníky v gastronomii považován za příštího nositele hvězd tří. Jeho menu je provázáno jeho rodnou kuchyní a kuchyní portugalskou, což dohromady vytváří neskutečný zážitek.

 

Je jedno v jaké kuchyni pracuješ, je jedno pro koho vaříš, je jedno kolik máš ocenění. Záleží na tom, jaký máš přístup, jakou energii a jaké emoce investuješ do své práce. Jde o to, jak vnímáš to, co děláš. Jde o to, jaký máš vztah k surovinám, kolegům, technologii, pracovním postupům. A když dosáhneš úspěchu v jakékoliv formě, musíš vědět, že to je jen další krok z mnoha. Ty víš, že je důležité znát své kořeny, znát základy gastronomie, kuchařiny. Pevné základy a znalosti, na kterých se dá stavět.

www.culinarysymposium.cz

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz