Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

Gastro Hockey Cup. Gastronomická show i charita

Gastro Hockey Cup. Gastronomická show i charita

08. 02. 2024 - BŘECLAV - Legendární charitativní hokejový turnaj Gastro Hockey Cup je zpět! Kuchařští mágové Česka opět vymění vařečky za hokejky, rondony za výstroj a roztočí to na ledě. Cílem je nejen skvělá zábava, gastronomická show, ale především charitativní výtěžek, který opět poputuje na pomoc dětem.

Co je Gastro Hockey Cup?

Jde o jedinečný projekt známého brněnského šéfkuchaře Davida Viktorina, v současnosti působícím v Restaurantu Chateau Petit, který tuto dobročinnou akci v roce 2014 založil a pravidelně ji organizuje. Desetiletá historie turnaje se započala první akcí v restauraci Pavillon v Brně, při které se vybralo okolo 14 tisíc korun. V následujících ročnících se však zápolení na ledě mezi kuchaři, číšníky a lidmi pracujících v gastru stalo kultovní akcí a v celé České republice nemá obdoby.

Zatím absolutní špičkou byl ročník 2023, kdy se akce poprvé přesunula z Brna do Břeclavi a kde zaznamenala obrovský úspěch s výtěžkem přes čtvrt milionu korun! Konkrétní částka 256 tisíc tedy putovala na dětské oddělení břeclavské nemocnice. Když se v minulosti turnaj konal v Brně, byly finance předány vedení Kliniky dětské chirurgie a traumatologie Fakultní nemocnice Brno.

Hvězdné obsazení

Každoročně se na turnaji objevují slavná jména nejen z oboru gastronomie. Jmenovitě je to Zdeněk Pohlreich, Přemek Forejt, Lukáš Hejlík, Michal Göth, Martin Dejdar, Vladimír Šmicer a spoustu dalších. Přičemž většina zmiňovaných se nebojí obout brusle a bojovat na ledě o putovní pohár Jiřího Nedorostka.

Gastronomická show

Součástí turnaje je také bohatý food festival a doprovodný program odehrávající se před zimním stadionem i v jeho prostorách.

Tato akce tedy láká nejen lidi z oboru, ale cílovou skupinou může být kdokoliv, kdo má rád spojení hokeje a skvělého jídla. Cílem je kromě sportovního zážitku i zážitek gastronomický, super pokec s přáteli, sportovní vyžití a hlavně dobrý pocit z příspěvku na dobrou věc. Výtěžek na konto nemocnice totiž nejde jen ze symbolického vstupného, ale i z marže vyhlášených restaurací, vinařství, pivovarů a dalších gastropodniků, kteří se opakovaně do projektu zapojují.

Jak to v probíhá?

V minulých ročnících proti sobě nastupovalo 8 týmů ze špičkových tuzemských restaurací. Avšak následující ročník bude výjimečný v tom, že se poprvé jednotlivé restaurace spojí a budou reprezentovat svá města, a tentokrát již dokonce v kláních na celé ledové ploše.

Těšit se tak můžete na výběry Prahy, Brna, Ostravy, Olomouce, Českých Budějovic a tentokrát i první zahraniční tým ze Slovenska.

Vyvrcholením turnaje je tradiční exhibiční zápas, kdy se proti sobě postaví All Stars výběr GHC vs. Tým HVĚZD (v minulosti např. HC Olymp PRAHA nebo Real Top PRAHA).

 

Sociální sítě www.facebook.com/gastrohockeycup | www.instagram.com/gastro_hockey_cup/

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz