Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

Výrobce Olomouckých tvarůžků navýšil obrat i čistý zisk

Výrobce Olomouckých tvarůžků navýšil obrat i čistý zisk

31. 05. 2024 - OLOMOUC - Společnost A.W. spol. s r. o., která vyrábí tvarůžky pod značkou Olomoucké tvarůžky, navýšila v roce 2023 meziročně obrat o 2,2 % na 419 mil. Kč.

Výrobce jediného původně českého zrajícího sýra zaměstnává ve výrobním závodě v Lošticích 180 lidí a ve střednědobém horizontu má v plánu vybudování nového výrobního závodu s navýšenou kapacitou.

Společnosti A.W. spol. s r. o. vykázala za rok 2023 navýšení obratu o 2,2 % na 419 mil. Kč. „Na výši našeho obratu i zisku měly v loňském roce vliv strategické změny a opatření v souvislosti se snížením provozních nákladů, zvýšením efektivity výrobního procesu a stabilizací kvality výroby ve 2. polovině roku 2023. K dobrému výsledku přispěl, kromě stabilní a dlouholeté spolupráce se všemi hlavními odběrateli z řad obchodních řetězců, zpracovatelů Olomouckých tvarůžků a velkoobchodů, také dobrý výkon našich podnikových prodejen, které tradičně nabízí celý sortiment Olomouckých tvarůžků a výrobků z nich,“ popisuje Michal Pavelka, generální ředitel a CEO společnosti A. W. spol. s r. o.

Výrobce tvarůžků pod značkou Olomoucké tvarůžky pokračuje v roce 2024 s přípravou strategické investice do nového závodu na vlastních pozemcích v Lošticích. „V současnosti probíhají projekční práce na vybudování inženýrských sítí, finalizujeme technologickou a architektonickou studii a připravujeme se na zadání projektové dokumentace pro stavební povolení k nové investici,“ doplňuje Michal Pavelka. Oproti stávajícímu stavu výrobních kapacit by realizace nových výrobních prostor měla přinést navýšení kapacity při max. vytížení až o 70 %. Předpoklad zahájení výstavby je v horizontu dvou až tří let.

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz