Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

Z Aperolu se dá namíchat víc než jen Aperol Spritz

Z Aperolu se dá namíchat víc než jen Aperol Spritz

02. 07. 2024 - Sytě oranžový Aperol si automaticky spojíme s oblíbeným letním koktejlem Aperol Spritz. Ne náhodou se tento drink pravidelně umisťuje v první desítce žebříčku nejprodávanějších koktejlů. Také letos obsadil osmé místo, a potvrdil tak svou pozici jednoho z nejoblíbenějších míchaných nápojů vůbec. Hořkosladké osvěžení s pomerančovým nádechem ale zdaleka není jedinou kombinací, ve které Aperol vynikne. Inspirujte se našimi tipy na koktejly, v nichž Aperol také využijete.

Paper Plane

2,5 cl Aperolu

2,5 cl bourbonu

2,5 cl amara

2,5 cl čerstvé citronové šťávy

 

Do malé koktejlové sklenice vložte několik kostek ledu a nechte ji zchladit. Do šejkru naplněného ledem nadávkujte všechny suroviny a krátce protřepejte. Přes barové sítko sceďte do nachlazené sklenice (led vysypte). Podávejte rovnou bez ozdoby.

Znáte píseň Paper Planes od M.I.A.? Podobnost s názvem drinku není náhodná. Takzvané „papírové letadlo“ je receptura z roku 2008. Sam Ross, který je pod ní podepsán, při vymýšlení koktejlu píseň poslouchal tak často, až po ní drink nakonec pojmenoval.

Tip: Paper Plane nejlépe vynikne v malé sklence na stopce.

 

Division Bell

 

2,25 cl Aperolu

3 cl mezcalu

1,5 cl likéru Maraschino

2,25 cl čerstvé limetkové šťávy

 

Do šejkru naplněného ledem odměřte všechny ingredience. Důkladně protřepejte a sceďte do předem vychlazené sklenice. Ozdobte grapefruitovou kůrou a podávejte.

Také název tohoto koktejlu souvisí s hudebním světem. Tentokrát odkazuje na album skupiny Pink Floyd z roku 1994. Vyvážená kombinace chutí řadí drink mezi moderní klasiky, které stojí za ochutnání.

Tip: Správné propojení ingrediencí je pro vydařený drink zásadní. Vyberte si proto šejkr, se kterým se vám bude pracovat snadno a přesně.

 

Sunset Strip

 

3 cl Aperolu

2,25 cl žitné (rye) whisky

2,25 cl Tennessee whiskey

3 cl grapefruitového likéru

 

Všechny ingredience nadávkujte do šejkru naplněného ledem a důkladně protřepejte. Pomocí barového sítka přelijte do vychlazené koktejlové sklenice, ozdobte grapefruitovou kůrou a podávejte.

Dokonalá kombinace whisky a grapefruitové chuti přijde vhod nejen v létě. Hořkosladká kombinace drinku sluší stejně jako broušená sklenice, která je pro servírování Sunset Stripu jako stvořená.

Sauvignon Blanc Punch

 

9 cl vína Sauvignon Blanc

1,5 cl Aperolu

1,5 cl čerstvé grapefruitové šťávy

1,5 cl čerstvé citronové šťávy

0,75 cl cukrového sirupu

soda

 

Všechny ingredience kromě sodovky nadávkujte do šejkru a dobře protřepejte. Poté přes barové sítko sceďte do sklenice typu highball naplněné ledem. Dolijte sodou, jemně promíchejte barmanskou lžičkou a podávejte.

Punč máme obvykle spojený s obdobím vánočních trhů a mrazivých zimních večerů, kdy navozuje příjemnou útulnou atmosféru. Zkoušeli jste ale ledově vychlazenou variantu? Sauvignon Blanc Punch je ideální volbou, pokud čekáte návštěvu. Nebudete muset neustále odbíhat, abyste připravili nové drinky, a budete se moct svým hostům nerušeně věnovat. Zároveň punč obsahuje méně alkoholu, takže přijde vhod i během horkých dnů.

Tip: I když receptura doporučuje sklenici typu highball, pokud punč připravíte na zahradní party, budou vhodnější sklenice plastové. Rozdíl na první pohled téměř nepoznáte, a přitom se nemusíte bát hledání střepů v trávě.

Kombucha Sangria

 

3 cl červeného vína

2,25 cl Aperolu

6 cl kombuchy (skvěle vynikne například třešňová)

1,5 cl čerstvé citronové šťávy

1,5 cl cukrového sirupu

 

Nadávkujte ingredience do vysoké sklenice typu highball naplněné ledem a dobře promíchejte, aby se jednotlivé složky propojily. Ozdobte plátkem citronu a podávejte.

Kombucha je v poslední době velkým trendem. Svou popularitu si zaslouží právem – fermentovaný nápoj z černého či zeleného čaje nejen skvěle chutná, ale obsahuje i řadu zdraví prospěšných látek.

Tip: Každá kombucha je jinak sladká, proto cukrový sirup dávkujte postupně a vždy dobře promíchejte. Použijte speciální míchací lžičku, díky níž ingredience snadno propojíte.

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz