Štamgast & Gurmán

Vítězkou soutěže mladých someliérů BOHEMIA SEKT Trophée Talent je studentka z Poličky Gabriela Unčovská

Vítězkou soutěže mladých someliérů BOHEMIA SEKT Trophée Talent je studentka z Poličky Gabriela Unčovská

08. 10. 2024 - STARÝ PLZENEC - Ve Starém Plzenci se ve středu 2. října odehrál šestadvacátý ročník soutěže BOHEMIA SEKT Trophée Talent pro mladé someliérky a someliéry.

Soutěž přilákala rekordních 32 studentů z gastronomických a hotelových škol z celé České republiky, kteří se sešli v sídle společnosti BOHEMIA SEKT ve Starém Plzenci. Na mladé talenty čekaly náročné disciplíny, včetně testu odborných znalostí sestávajícího se z 50 otázek, servisu sektu, slepé degustace a popisu vína před odbornou porotou.

„Letošní ročník přilákal mnoho talentů. Úroveň soutěžících se každým rokem zvyšuje a o soutěž je stále větší zájem což nás, jako výrobce vína velmi těší. Děkujeme pedagogům, že své studenty dobře připravují na práci v oboru,“ říká Martin Fousek, marketingový ředitel společnosti BOHEMIA SEKT, která talenty každoročně podporuje.

Do odpoledního finále postoupili 3 nejlepší, kteří museli během 12 minut zvládnout dekantaci červeného vína, slepou degustaci a párování vín s vybranými pochutinami hosty. Zlatý korek a titul Mistryně ČR juniorské kategorie si odnesla Gabriela Unčovská, která soutěžila podruhé. Druhé místo obsadil Ondřej Vlček z Akademie hotelnictví a cestovního ruchu v Plzni a třetí skončila Nikola Křehlíková, rovněž z plzeňské akademie.

Na soutěžící dohlížela odborná porota složená z viceprezidentů Asociace sommelierů Františka Koudely a Zlatka Míčky, kteří ocenili úroveň soutěžících. „Soutěž BOHEMIA SEKT Trophée Talent je pro studenty velmi motivující. Nejenže je to nutí neustále se zlepšovat díky jejímu vysokému reprezentačnímu standardu, ale také jim otevírá dveře k budoucím pracovním příležitostem a úspěchům v seniorských kategoriích. Vnímám tuto soutěž jako klíčovou pro rozvoj mladých talentů v someliérském oboru,“ uvedl František Koudela.

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz