Štamgast & Gurmán

Makro a Lukáš Hejlík představují nové tipy na skvělé podniky

Makro a Lukáš Hejlík představují nové tipy na skvělé podniky

23.05.2025 – Praha – Projekt Naděje české gastroscény, dlouhodobá a úspěšná iniciativa společnosti Makro ČR, vstupuje do další fáze. Má za cíl podpořit osobnosti ze světa gastronomie, které do své práce dávají maximum a často ještě více.

Ve spolupráci s ambasadorem projektu Lukášem Hejlíkem, hercem a gastro influencerem, přináší makro ČR výběr patnácti nadějných gastronomických osobností z různých koutů republiky, které spojuje talent, autenticita a láska k poctivým surovinám. Série jejich medailonků, rozhovorů a tipů na nejlepší lokální podniky právě startuje na instagramu @lukashejlik. Formou navazuje na úspěšnou anketu 90 vteřin.

„Jde o to, aby mladí lidé v gastru, ať jsou to kuchaři, kuchařky, cukráři, baristi nebo majitelé zajímavých konceptů věděli, že na to nejsou sami. Že se o ně někdo zajímá, že mají podporu a že to, co dělají, má smysl nejen pro jejich region, ale i pro českou gastronomii jako celek,“ uzavírá Lukáš Hejlík.

Projekt Naděje české gastroscény je součástí širší strategie makro GEN – platformy, která propojuje gastronomické vzdělávání, podporu škol, talent management a spolupráci s předními kuchaři a ambasadory. Jejím cílem je nejen talenty objevovat, ale také je rozvíjet, udržet a propojovat s komunitou.

„Makro dnes reprezentuje značku, která má reálný vliv na celý gastronomický ekosystém. Od vzdělávání přes podporu podnikání až po budování gastro kultury, která je kvalitní, udržitelná, efektivní, zdravá a dobrá. Prostě taková, která má budoucnost,“ říká Jiří Nehasil, generální ředitel makro ČR.

Kdo jsou letošní NADĚJE?

Od baristických šampionů až po moderní streetfood – letošní výběr ukazuje, že česká gastronomie je rozmanitá a sebevědomá:

•             The Roses (Brno) – bratři Růžičkovi, špičky české kávové scény

•             Bratrs (Brno) – koncept „slow food fast food“

•             Sugar Life (Brno) – makronkový král Vlad Ryasnyy

•             Pedro’s Streetfood (Mikulov) – samouk, který miluje fúze

•             Pikola (Šumperk, Olomouc) – síť kaváren a vlastní pražírna

•             Bejkn bistro (Čáslav) – burgery, které mění tvář města

•             Kafe nebo Drink? (Jičín) – kavárna, bar, pražírna i podcast

•             Restaurace Na Gruntu (Lipná u Aše) – návrat k venkovské tradici

•             Michael’s bistro (Teplice) – street food s duší

•             Slaďme se (České Budějovice) – moderní cukrárna

•             Divoký Bistro & Nadivoko (Šumava) – francouzská inspirace v přírodě

•             Teplá kačka (Praha 7) – autentická asijská kuchyně

•             Panelka (Luleč) – sezónní bistro s kulturním přesahem

•             Bistro Rezavá (Litoměřice) – každý týden jiný street food

•             Terasa U Zlaté studně (Praha 1) – fine dining s českou duší

Kompletní profily a mapu podniků najdete na: www.makro.cz/nadeje

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2025, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz