22. 5. 2013 - VELKÉ POPOVICE - Dvacátý první ročník pivní slavnosti Den Kozla, která se koná 8. června, přinese kromě dobré zábavy i pivní specialitu – Nefiltrovaný ležák.
Nefiltrovaný ležák bude k dostání nejen na Dni Kozla, ale následně také po dobu jednoho měsíce ve všech Kozlovnách a vybraných restauracích.
Tradiční slavnost pivovaru Den Kozla ve Velkých Popovicích letos překvapí návštěvníky několika lákadly. Jedním z nich bude pivní specialita Nefiltrovaný ležák. Stejně jako v minulých létech připravili popovičtí sládci jedinečnou pivní delikatesu. Tento rok zvítězil nefiltrovaný ležák, který se vyznačuje plnou chutí a jemnou hořkostí. K dostání bude mimo slavnosti také ve všech Kozlovnách a ve vybraných 200 provozovnách po celé České republice po dobu jednoho měsíce jako odměna pro všechny příznivce Kozla.
„Nefiltrovaný ležák od Kozla je charakteristický vyšší přítomností pivovarských kvasinek a dalších přírodních látek, které dodávají pivu plnější chuť.“ říká obchodní sládek Velkopopovického Kozla Vojtěch Homolka. Pivo se stáčí v pivovaru přímo z ležáckých tanků bez dalších úprav, proto vyžaduje mimořádnou péči mistra výčepního. Slavnostní naražení Nefiltrovaného ležáku proběhne na Dni Kozla 8. června v 11 hodin.
Pro ty, kteří se do Popovic nedostanou, bude nefiltrovaný ležák od Kozla připraven ve všech Kozlovnách a ve vybraných restauracích do vyprodání zásob.
Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.