29. 5. 2013 – MIKULOV – Mikulov gourmet festival je čtyřdenní oslavou moravské kuchyně při snoubení se skvělými moravskými víny ve vyhlášených restauracích magického vinařského města Mikulova.
Vybraní mistři kuchaři, členové národního týmu Asociace kuchařů a cukrářů pro vás připravili moravské pokrmy v moderním stylu v kombinaci tradičních moravských odrůd. Se svými soutěžními menu vám přinesou skutečnou jižní Moravu, plnou slunce, dobrosrdečnosti a nezapomenutelných zážitků v jedinečné scenérii historického vinařského města Mikulova.
Festival začíná 30. 5. 2013 v Mikulově a potrvá 4 dny - do neděle 2. června 2013. Program je vskutku různorodý. Čeká vás autorská prohlídka vinařské expozice „Vinařství napříč stoletími“, ochutnávky vín v netradičních kombinacích, například snoubení vín se sýry s marmeládou, čokolády a červeného vína, prezentace doutníků a samozřejmě nebude chybět ani cimbálová muzika.
Kompletní program ke stažení zde.
Těšit se můžete na 6 zapojených mikulovksých hotelů a jejich šéfkuchaře, například Hotel Eliška*** a šéfkuchař Miroslav Husák, Hotel Maroli*** v čele s šéfkuchařem Martinem Svatkem nebo Hotel Marcinčák*** a šéfkuchař Jan Horký. Menu bude kompletní - včetně předkrmu i dezertu.
Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.