Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

Ochutnejte Jeruzalém aneb Dny Jeruzaléma v Praze

Ochutnejte Jeruzalém aneb Dny Jeruzaléma v Praze

7. 6. 2013 – PRAHA – Speciální menu Chutě Jeruzaléma se bude od 15. do 18. 6. podávat v BarBar Restaurantu na Malé Straně. Mimořádná příležitost proniknout do tajů blízkovýchodní kuchyně, kde se střetávají vlivy arabských, izraelských a středomořských chutí, se nabízí v rámci historicky prvních Dnů Jeruzaléma v Praze.

Menu je výsledkem spolupráce dvou výtečných šéfkuchařů z nejlepších jeruzalémských restaurací: Izraelce Ilana Garousiho z Chakra restaurant a jeho palestinského kolegy Kamela Hashlmona z Turquoise restaurant, který sídlí na střeše luxusního hotelu St. George Landmark. Zároveň jde o první mezinárodní rezidenci v restauraci BarBar.

Jedinečný kulinářský zážitek pro gurmány i zvědavé jazýčky

Chakra je vyhlášená „izraelsko-jeruzalémská“ restaurace, kterou Ilan Garousi otevřel v roce 2000 a v roce 2008 ji přestěhoval do centra starobylého města. V Chakra restaurant se vaří vynikající středomořská kuchyně, kromě stálého jídelního lístku mohou hosté vybírat ze specifického menu, které se mění každý den v závislosti na aktuální dostupnosti surovin na sousedních trzích s čerstvým masem, rybami, zeleninou, bylinkami a dalšími ingrediencemi. Šéfkuchař Ilan Garousi se narodil a vyrůstal v Jeruzalémě, začínal ve známé restauraci Poire et de Pomme, v roce 1992, inspirován cestami po Asii, otevřel svou první restauraci Shanti. O jeho kuchařském mistrovství svědčí i řada V.I.P. hostů Chakra restaurantu, Ilan Garousi vařil například pro Shimona Perese, Johna Kerryho, Benjamina Netanjahua, Madonnu, bratry Cohenovy či bývalého trenéra Barcelony Pep Guardiolu.

Šéfkuchař Kamel Hashlmon je rovněž jeruzalémský rodák, vyrostl ve vesnici Shuafat a v kuchyni se cítil jako doma už od dětství. Několik let pracoval po boku svého velkého vzoru, šéfkuchaře Yorama Nitzana v legendární restauraci Mul Yam v Tel Avivu, do Jeruzaléma se vrátil, aby otevřel svou vlastní restauraci Turquoise. Také Kamel Hashlmon vařil pro významné osobnosti včetně Tonyho Blaira, francouzských, nizozemských, amerických konzulů a mnoha dalších.

Tanec, divadlo i film

Dny Jeruzaléma v Praze se konají od 13. do 22. 6. na několika atraktivních místech v české metropoli. Součástí událostmi nabitého programu je nejen jedinečný kulinářský zážitek, menu Chutě Jeruzaléma  v BarBar Restaurantu, ale také řada tanečních, divadelních představení, koncertů sólistů a kapel nejrůznějších žánrů, filmových projekcí, performancí a dalších pozoruhodných událostí.

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Autor/zdroj: dnyjeruzalemavpraze.cz
Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz