Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

Na kole po stopách tour de Beer

Na kole po stopách tour de Beer

14. 6. 2013 – Pro milovníky přírody, recese, dobrého jídla a pití všech věkových kategorií je určena akce, kde se propojuje zábava, sport a dobré jídlo a pití. 29. 6. proběhne na Slušovicku u Zlína již 12. ročník Na kole po stopách Tour de Beer.

Namasírovat svaly, s sebou kolo, cyklistickou přilbu, dostatek tekutin a hlavně dobrou náladu. Start a cíl letošního ročníku bude na fotbalovém hřišti Březové u Slušovic.

Putování na kole povede okolím Slušovic, Březové, Trnavy, Hrobic, Hvozdné, Lukova, Kašavy, Hošťálkové, Liptálu, Všeminy atd.

Tak jako každý rok se účastníci akce v cíli mohou těšit na grilované prase, loterii, losování o horské kolo a živou hudbu.

Jak to probíhá

Na trase dlouhé 59 km je naplánováno několik zastávek, na kterých jsou účastníci povinni si zakoupit občerstvení (např. limo, zmrzlinu, tatranku, rohlík, orbitku, čokoládu atd.). Za nákup obdrží razítko na tzv. účastenku. Tato účastenka slouží jako doklad o projetí dané trasy a je slosovatelná.

Jak to všechno začalo

První ročník startoval již v roce 1997, kdy start a cíl byl v Zádveřicích. Název této akce byl "Tour de Beer" a uskutečnilo se jí 5 ročníků. Tato akce získala velkou oblibu. Každoročně se jí účastnilo 50-70 lidí. Pořádat tak rozsáhlou akci bylo velmi náročné a pořadatelé ztratili zájem tuto akci nadále organizovat. 
Proto parta nadšenců v roce 2002 rozhodla v této tradici pokračovat a akci nazvali "Na kole po stopách tour de Beer".

Od té doby popularita této sportovně-gastronomické akce stoupá. Pořadatelé začínali s účastí 34 cyklistů, loni jich na akci přijelo již 395!

zdroj: tourdebeer.cz

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Autor/zdroj: foto: tourdebeer.cz
Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz