Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

Jídlo zblízka aneb Od vidlí až na vidličku

Jídlo zblízka aneb Od vidlí až na vidličku

17. 6. 2013 - BRNO - Jste milovníci dobrého jídla a zajímáte se o jeho původ? Právě pro vás se od 8. do 31. července na festivalu Jídlo z blízka v Brně vaří lahůdky z regionálních surovin. Nechybí ani kurzy vaření a degustace vín.

Po tři červencové týdny si můžete v devatenácti brněnských podnicích užívat jedinečná tříchodová menu připravená výhradně z místních ingrediencí od nejlepších regionálních producentů, se kterými vás seznámí jídelní lístek.

V nabídce restaurací najdete čerstvé pstruhy z Moravského krasu, šťavnaté králičí, jehněčí, vepřové i hovězí maso z ekofarem na Valašsku a Vysočině a těšit se můžete i na využití čerstvých bylinek, sezónní zeleninu, borůvky, maliny i sluncem provoněné třešně či meruňky ze Znojemska.

Ke každému menu si můžete navíc vychutnat vína malých moravských vinařů speciálně spárovaná známým sommeliérem Branko Černým.

Štamgast&Gurmán_Jídlo z blízka

Chcete vědět více o tom, odkud vaše jídlo pochází? Letní festival má také doprovodný program, na kterém je možné poobědvat se známými autory kuchařských knih a seznámit se osobně také se sedláky, vinaři, malovýrobci delikates i šéfkuchaři, kteří svoji práci nepřestali dělat s láskou. Pod jejich laskavým dohledem si můžete vyzkoušet tradiční řemesla, naučit se klasické recepty nebo ocenit půvab moravských vín.

Jestli jste dosud váhali s pečením domácího štrúdlu nebo vykostěním králíka, vrhněte se do toho tentokrát po hlavě. Program je připraven právě pro vás! Přiveďte i své děti, které jistě nadchne, jak se z čerstvého ovoce stane marmeláda.

Objevte kouzlo farmářských lahůdek i jejich cestu od vidlí až na vidličku.

Štamgast&Gurmán_Jídlo z blízka

Sledujte www.jidlozblizka.cz

Tento článek je k přečtení i v našem aktuálním čísle magazínu Štamgast&Gurmán. Krom tradičních distribučních míst je ke stažení i online.

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz