Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

Léto otevřených sklepů v Pavlově 2013

Léto otevřených sklepů v Pavlově 2013

17. 6. 2013 – Budete trávit letní dovolenou na jižní Moravě? Pak určitě navštivte pavlovské sklepy na akci „Léto otevřených sklepů“! Sklepy se otevřou již tento pátek 21. června a celé je pak budete moci navštívit.

Pavlovští vinaři již několik let zvou milovníky vína, aby poznali pavlovská vína přímo v místě jejich vzniku – historických vinných sklepích a měli možnost ochutnat a vybrat si víno přímo s vinaři. V letní sezonu bude mít každý týden otevřeno jedno vinařství.

Otevírací doba je pátek odpoledne (16–20 hodin), sobota (10–18 hodin) a neděle (10–14 hodin) Při návštěvě budete mít možnost prohlédnout si historické sklepy, poznat osobně jednotlivé vinaře, ochutnat skvělá pavlovská vína a samozřejmě si je také nakoupit s sebou do svého vinného archivu. K ochutnání bude zpravidla 10–12 vzorků. Součástí ceny ochutnávky je výklad vinaře k jednotlivým vínům, voda a neutralizační pečivo. Uvedené termíny (pátek odpoledne, sobota, neděle) a rozpis služeb jednotlivých sklepů jsou garantovány jako minimální. Většina sklepů bude mít otevřeno i mimo garantované termíny – návštěvu s ochutnávkou a nákupem vína je možno uskutečnit ve všech vinařstvích po předchozí domluvě telefonem nebo e-mailem.

Mimo jednotlivá vinařství je pro návštěvníky otevřena také místní obecní vinotéka. Obecní vinotéka vznikla díky iniciativě spolku Vinitores Palaviensis a Obecního úřadu ve sklepích pod Obecním úřadem.

Rozpis léta otevřených sklepů pro rok 2013:

  • 21. – 23. 6. Vinařství Abrlovi
  • 28. – 30. 6. Milan Zatloukal
  • 5. – 7. 7. Vladimír Foltýn
  • 12. – 14. 7. Vinařství Garčicovi
  • 19. – 21. 7. Vinařství Topolanských
  • 26. – 28. 7. Wine Boutique
  • 2. – 4. 8. Zdeněk Mikulský
  • 9. – 11. 8. Vinařství Pavlov, spol. s r.o.
  • 16. – 18. 8. Pavel Krška
  • 23. – 25. 8. Vinařství Šilinek
  • 30. 8. – 1. 9. Reisten s.r.o.
  • 6. – 8. 9. Georgios Ilias

Štamgast&Gurmán_Léto otevřených sklepů v Pavlově

Vína z Pavlova – to nejlepší z Moravy

V Pavlově najdete pestrý sortiment vín – od lehčích jakostních a kabinetních vín přes pozdní sběry a výběry až k ledovým a slámovým vínům. Odrůdová skladba je typická pro region Pálavy – převažují Ryzlink vlašský, Veltlínské zelené, Müller-Thurgau, dále Pálava, Aurelius, Rulandské bílé, Rulandské šedé, Chardonnay, Sauvignon, Ryzlink rýnský, Muškát Moravský a další; z červených odrůd zejména Svatovavřinecké, Frankovka, André, Zweigeltrebe, Rulandské modré a Modrý portugal. Naleznete zde i méně rozšířené odrůdy, jako třeba Sylvánské zelené. Vína z Pálavy jsou vyhledávána a ceněna milovníky vín díky své originální ovocité svěžesti, aromatičnosti a kořenitosti.

Pavlov – tradiční vinařská obec

Území obce bylo osídleno prakticky nepřetržitě od dob lovců mamutů až do naší doby. Dnešní Pavlov je poprvé zmíněn v 11. století, kdy patřil ke staroboleslavské kapitule. Počátkem 13. století byl nad obcí založen hrad Děvičky a v roce 1334 Pavlov přešel do mikulovského panství, kde zůstal až do roku 1848. Pavlov byl původně slovanská osada, ale počátkem 13. století se zde usazovalo německy mluvící obyvatelstvo. Obec měla dříve také název „Pálava“ a až do roku 1945 „Pollau“. Hlavním zdrojem bohatství obce bylo vinařství. Již v roce 1444 byl největší vinařskou obcí mikulovského panství a počátkem 17. století se zde pěstovala réva vinná na více než polovině půdy. Dokladem významu vinařství v obci jsou výstavné barokní štíty gruntů a vinných sklepů v Pavlově. Po roce 1989 došlo k obrovskému kvalitativnímu posunu při výrobě vína díky moderním technologickým postupům ve vinici i sklepním hospodářství.

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz