Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

DO ČESKÉ REPUBLIKY DORAZIL CELOSVĚTOVÝ HIT, FROZEN YOGURT

DO ČESKÉ REPUBLIKY  DORAZIL CELOSVĚTOVÝ HIT, FROZEN YOGURT

23. 8. 2013 - Frozen yogurt, neboli mražený jogurt, je oblíbenou pochoutkou po celém světě. Nyní mají i čeští zákazníci možnost přijít na to, proč je tomu tak.

YOBAR - jogurtový bar Radlické mlékárny - nabídne v Galerii Harfa v Praze moderní samoobslužný mléčný bar nabízející nejen zdravý způsob stravování, ale i mlsání podle chuti každého zákazníka.

Frozen yogurt je vysoce chlazený až lehce mražený jogurt, tedy kysaný mléčný výrobek získaný kysáním mléka jogurtovou kulturou, která je doplněna o probiotickou kulturu. Vyrábí se podchlazením čerstvého jogurtu a prošleháním ve stroji určeném právě na výrobu mraženého jogurtu.

00944-Yobar_Galerie_Harfa.jpg

„Do jogurtu se může přidat i čerstvé mléko, a to v závislosti na charakteru konzistence samotného  jogurtu. Prošleháním získá jemný a odlehčenější charakter. Takto připravený mražený jogurt je pak možné servírovat s nejrůznějšími příchutěmi. Stačí přidat třeba ovoce, sladké složky, suché plody nebo polevy a můžete se těšit na opravdovou a navíc zdravou delikatesu,“ říká Marek Dian, spolumajitel společnosti Radlické mlékárny. „A o čem to vše je? O jogurtu a svobodě volby. V našem konceptu chceme zákazníkům poskytnout atraktivitu samoobslužného prodeje, kdy si sami mohou namíchat různé příchutě frozen yogurtu s kombinacemi posypů podle své vlastní aktuální chuti,“ dodává.

Frozen yogurt je ideálním společníkem nejenom pro horké letní dny. Jelikož je plný důležitých složek pro lidský organismus, je vhodný také jako zdravá svěží snídaně, svačinka nebo doplněk oběda či večeře. Kromě probiotických kultur, proteinů, vápníku, draslíku a hořčíku obsahuje také vitamíny A, C, E, B12 a riboflavin.

Co byste měli vědět o jogurtu?:

1919 V malé rodinné mlékárně v Barceloně byl vyroben první moderní bílý jogurt průmyslovým způsobem.

1933 Ačkoliv bílý jogurt získává na oblibě, chuťově pestřejší ovocný jogurt na sebe nedá dlouho čekat. Netrvá to ani 15 let a v pražské Radlické mlékárně je vyvinut první ovocný jogurt na světě pod názvem JOVO. Radlická mlékárna byla v té době jedním ze špičkových mlékárenských podniků Evropy a proslavila české jogurty daleko za hranicemi státu. Podle její receptury se ovocný jogurt rozšířil do celého světa. Do období první republiky se u nás datuje také historie mléčných barů. Historicky první mléčný bar (jak jinak než Radlické mlékárny) slavnostně otvíral prezident Edvard Beneš.

1972 V USA začíná boom mraženého jogurtu. První Frozen yogurt byl zprvu prodáván balený jako alternativa k různým dezertům.

2008 Následující dva roky zaznamenává jogurtový byznys v USA obrovský rozmach. Frozen yogurt prodávají řetězce provozoven značky Menchie´s, Yogurtland, Pinkberry a řada dalších.

2013 Otvírá se první YOBAR – jogurtový bar Radlické mlékárny.

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz