23. 8. 2013 - PRAHA - Láska prochází žaludkem a na čerstvém vzduchu lépe chutná. Proto je piknik na louce nebo na kraji lesa zajímavým zpestřením i pozdně letních dní, které vybízejí k výletům a novým zážitkům. Přinášíme několik tipů společnosti Brabantia, které vám pomohou piknik lépe zorganizovat a vyhnout se nepříjemným překvapením.
Pokud opravdu stojíte o to, aby váš piknik byl úspěšný, plánujte jej s dostatečným předstihem. Vyberte předem vhodné místo, naplánujte cestu a připravte dostatečně pestré menu. Když na kopci s krásným výhledem do krajiny, po příjemné procházce lesem, nabídnete své drahé polovičce její oblíbenou pochutinu, uspějete.
„Do prostorného proutěného koše byste kromě oblíbené značky vína, dobrého nealko nápoje a skleniček, měli přibalit deku, ideálně i ubrus, ubrousky, misky na nejrůznější pochutiny a příbory pro pohodlnou manipulaci. Jistě se hodí i chladič na víno a určitě nezapomeňte vývrtku a otvírák lahví. Hodit se může i ohřívač jídla na svíčku,“ radí Martin Noha ze společnosti Brabantia.
Pokud nebudete transportovat potraviny v přenosné ledničce, doporučujeme vyhnout se potravinám, kterým se nedaří v teple, jako jsou máslo nebo zmrzlina.
K dobrému plánu patří i řešení varianty, kdy vám počasí nebude přát. Pokud se dokážete elegantně vypořádat s nepřízní počasí, získáte bonusové body.
I když si možná myslíte, že nebudou potřeba, přibalte: repelent, vlhčené ubrousky a svíčku se sirkami.
Pokud chcete mít celý piknik připravený v nejvyšší kvalitě a bez práce na klíč, využijte služeb krkonošského hotelu Grund Resort Golf&Ski, kde vám vše připraví od deky až po vývrtku na víno a navíc v krásných krkonošských kulisách.
Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.