Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

Chmelovy dožinkê poděkují za sklizeň obilí a především chmele

Chmelovy dožinkê poděkují za sklizeň obilí a především chmele

11. 9. 2013 – OLOMOUC – Tradiční dožínky poděkování za sklizeň obilí a především chmele. O tom budou hanácké chmelové dožínky, po hanácku „Chmelovy dožinkê“. Tradiční, zábavný i poučný a pro všechny. Oslavy proběhnou nadcházející sobotu 14. září v Olomouci.

Organizátoři chtějí přilákat návštěvníky všech věkových kategorií. Vzájemné předávání znalostí a společné zážitky. Rodiny s dětmi i širokou veřejnost tak mohou přijít a dozvědět se o tradiční výrobě zábavnou a poučnou formou.

Letos na návštěvníky opět čeká bohatý doprovodný program. Pořádány jsou hry a soutěže. Poslední ročníky proběhly v příjemném areálu sloužícímu běžně k sportovnímu rybolovu v Olomouci–Holici a letos tomu není jinak.

Návštěvníci mohou ochutnat piva z rozličných malých pivovarů z různých koutů nejen Moravy, za doprovodu výborných kapel. Šestý ročník Chmelovych dožinkê nabídne ochutnávku pivovarů Moritz, který je jistě všem z Olomouce známý, dále se představí Minipivovar Parník Přerov, Pivovar Melichárek, Svatokopecké pivo, Pivovar Richard, Slavkovský Pivovar, Podkláštěrní pivovar Urban a mnoho dalších.

Ve 13 hod. zahájí hudební produkci cimbálová muzika Frgál. Pokračovat budou české kapely Rosen Band, Fru Fru, Swarm Unit, Wunderbar Band, Bitumen Beat a Půlnoční Marie.

PROGRAM

  • 12:30 setkání sběratelů pivních suvenýrů
  • 13:00 – 18:00 soutěže pro děti
  • 13:00 – 18:00 řemeslný jarmárek
  • 13:00 – 24:00 hudební program
  • 13:00 – 19:00 hlasování o nejchutnější pivo
  • 20:00 vyhlášení vítězného pivovaru
  • 20:15 fireshow

Chmelové dožínky vznikly jako samostatná originální akce, která nevychází z žádných vzorů či jako pokračování jiné podobné či související akce. Ačkoliv se jedná o přehlídku malých pivovarů a klasicky vařených piv, snaží se od pivních festivalů výrazně odlišovat a vytvářet tak rodinnou atmosféru. První ročníky proběhly úspěšně v Hanáckém skanzenu v Příkazích u Olomouce ve spolupráci se Státním památkovým ústavem. Je zachována myšlenka tradičních dožínek jako poděkování za sklizeň obilí a především chmele s bohatým doprovodným programem.

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Autor/zdroj: foto: chmelovydozinke.cz
Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz