Štamgast & Gurmán

Lečo s cherry rajčátky

Autor receptu
Petra Vomelová

Recept pro vás uvařil
no name

(na fotografii vlevo)

Suroviny potřebné na přípravu
500 g krájených cherry rajčátek

200 g nakrájené šunky nejvyšší jakosti

1 velká cibule

1 červená paprika

1 žlutá paprika

4 velká vejce

3 lžíce rajčatového pyré

2 lžíce olivového oleje

čerstvý tymián

zelená petrželka

sůl

pepř

špetka cukru

oblíbené pečivo
 

Postup
Kdo by neznal lehké letní jídlo ze zeleniny, které je snadné na přípravu a zároveň velmi chutné? Lečo, jež se připravuje z paprik a rajčat, se v posledních letech objevuje i na menu restaurací a bister. Možná i proto, že rajčata mají Češi čím dál raději. Podle Českého statistického úřadu byla spotřeba rajčat v roce 1992 přibližně 7 kg, v roce 2017 už 11,8 kg! Poslední dobou jsou velmi oblíbená drobná cherry rajčátka, která jsme tentokrát použili i my. TIP! Nezapomeňte si naservírovat tenhle „znovu objevený“ letní recept s oblíbeným pečivem, bez něho by to nebylo ono! Postup: 1. Na rozehřátém oleji osmahněte na kolečka nakrájenou cibuli se šunkou. Přidejte pokrájené papriky a také osmahněte. 2. Poté přidejte pokrájená rajčata, čerstvý tymián a na mírném plameni duste asi dvacet minut, dokud lečo nezhoustne. Dochuťte solí, pepřem a špetkou cukru. 3. V misce rozšlehejte vejce s pyré, vmíchejte do horkého leča a nechte prohřát. 4. Podávejte s pečivem, posypané sekanou petrželkou.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz