Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

Topinky s červeným zelím

Autor receptu
Petra Vomelová

Recept pro vás uvařil
no name

(na fotografii vlevo)

Suroviny potřebné na přípravu
Červené hlávkové zelí je velmi oblíbenou a zároveň velmi zdravou košťálovou zeleninou s nízkým obsahem kalorií. Obsahuje vlákninu, sacharidy, vitaminy E, K, B6, C a minerální látky jako draslík, fosfor, vápník, sodík, hořčík a železo. Fialovou barvu má díky antocyanu, což je zdraví prospěšná látka patřící do skupiny flavonoidů. Tyto antioxidanty chrání proti rakovině a podporují činnost mozku a srdce. Věříme, že se tahle svačina stane vaší srdeční záležitostí a jen tak na ni nezapomenete. Červené zelí totiž obsahuje i protisklerotický inositol!

¼ hlávky červeného zelí
80 ml slunečnicového oleje
1 lžíce červeného octa
2 lžíce olivového oleje
hrst vlašských ořechů
1 stroužek česneku
4 krajíce oblíbeného chleba
1 kelímek tučné zakysané smetany
sůl
 

Postup
1. Troubu předehřejte na 200 stupňů. 2. Zelí nakrájejte na tenké plátky, zalijte slunečnicovým olejem a octem a osolte. Následně zelí promíchejte a rozložte na plech. Dejte ho péct na cca 45 minut. 3. Krajíce chleba potřete olivovým olejem a dejte rozpéct na pár minut do trouby. Připravené topinky potřete česnekem a poté vrstvou smetany. 4. Nakonec přidejte zelí a posypte ořechy.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz