Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

Pečený bůček na česneku

Autor receptu
Petra Vomelová

Recept pro vás uvařil
no name

(na fotografii vlevo)

Suroviny potřebné na přípravu
Když se řekne pečený bůček, rozhodně platí, že v jednoduchosti je krása i hodně chuti. Stačí vzít kus dobře prorostlého vepřového boku, přidat pár bylinek, nechat maso pozvolna péct, a než se nadějete, přistane vám na talíři luxusní pochoutka, které málokdo odolá. A není důvod odolávat, jednou za čas si voňavou vepřovou pečínku bez obav dopřejte. Pomalu pečené maso můžete servírovat s chlebem a hořčicí nebo třeba klasicky s kysaným zelím.

Ingredience:

1 kg vepřového bůčku s kostí a kůží
1 žlutá cibule
1 červená cibule
1 lžička mletého kmínu
1 lžička uzené mleté papriky
1 celá palice česneku
60 ml olivového oleje
hrst čerstvé šalvěje
sůl
 

Postup
1. Troubu předehřejte na 170 stupňů. 2. Bůček omyjte a pomažte olivovým olejem smíchaným s kořením. 3. Stroužky česneku vložte neoloupané na dno pekáčku, do kterého poté položíte bůček kůží dolů. 4. Pečte cca 2 a půl hodiny. Podávejte s šalvějí a čerstvým chlebem.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz