Štamgast & Gurmán

Maková lízátka pro andílky

Autor receptu
Radka Nohejlová

Recept pro vás uvařil
no name

(na fotografii vlevo)

Suroviny potřebné na přípravu
200 g Isomaltu

lžíce celého máku

sušená kvítka na ozdobu

tyčky (špejle)

(gelové barvivo)
 

Postup
Isomalt je cukrářský cukr, se kterým se pracuje obdobně jako s karamelem. Překvapí vás ale jistě tím, že ani zdaleka není tak sladký, jako zmiňovaný karamel. Na přípravu lízátek si připravte hrnec, do něj vložte Isomalt a pomalu zahřívejte, dokud se krystalky nezačnou rozpouštět. Je potřeba rozpuštěný Isomalt takzvaně nechat "probublat". Po "probublání" stáhněte Isomalt z ohně (v tuto chvíli můžete použít gelová barviva a vmíchat je). Po odstavení míchejte směs tak dlouho, dokud nezmizí veškeré bublinky. Následně opatrně vlévejte na špejle a ihned ozdobte například mákem.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz