Štamgast & Gurmán

Bramborová omeleta na pivě s klobáskou

Autor receptu
Petra Vomelová

Recept pro vás uvařil
no name

(na fotografii vlevo)

Suroviny potřebné na přípravu
Brambory, jednu z nejoblíbenějších a nejpoužívanějších tuzemských surovin, opěvovala i Magdalena Dobromila Rettigová. A my je opěvujeme také! Aby ne, když z nich lze během chvíle vykouzlit jednoduché a opravdu chutné pokrmy. Tentokrát jsme se pustili do bramborové omelety na pivě s klobáskou, se kterou brambory chutnají také skvěle. Věděli jste, že klobásy u nás mají dlouhou tradici? V českých zemích je vyráběli uzenáři, kteří byli od 13. století ve stejném cechu s řezníky. Na venkově se připravovaly také podomácku a řada lidí je doma vyrábí i dnes.


Ingredience:

500 g brambor

3 dl tmavého piva

2 cibule

2 ostré klobásy

2 stroužky česneku

6 vajec

petržel kudrnka

slunečnicový olej

sůl

čerstvě mletý pepř
 

Postup
1. Brambory oloupejte, nakrájejte na plátky a vložte do pekáčku. Osolte je, opepřete a zalijte je pivem. Nechte je péct při 200 °C, dokud nezměknou. 2. Cibuli a klobásy nakrájejte na kolečka a s prolisovaným česnekem orestujte na oleji. 3. Všechny suroviny poté smíchejte v míse s vejci, osolte je a opepřete a přeneste do pánve s nepřilnavým povrchem. 4. Pečte na mírném plamenu dozlatova, pak vše zasypte petrželkou.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2020, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz