Světlé škvarkové pracny
Autor receptu
Petra Vomelová
Recept pro vás uvařil
no name
(na fotografii vlevo)
Počet porcí:
1 plech
Doba přípravy:
60 minut
Suroviny potřebné na přípravu
Pracny jsou druhem cukroví, které se každoročně objevuje snad na každé vánoční tabuli. Léty a generacemi prověřený recept od babiček našich babiček nejen úžasně chutná a krásně voní, ale je také snadný a rychlý, pokud tedy máme správně vymazané formičky. Chcete letos zkusit nějakou změnu, ale zároveň cítíte, že by vám tradice v podobě pečení pracen chyběla? Zkuste naši světlou škvarkovou variantu, tradici učiníte zadost a zároveň upečete „úplně nový“ recept!
Ingredience:
250 g hladké mouky
120 g cukru krupice
250 škvarků
2 žloutky
150 ml mléka
1 kulička nového koření
½ lžičky mleté skořice
cukr moučka na obalení
Postup
1. Smíchejte prosetou mouku a cukr se žloutky a škvarky.
2. Nové koření rozdrťte, smíchejte se skořicí a přidejte do těsta spolu s mlékem.
3. Těsto řádně propracujte, zabalte do fólie a nechte alespoň 30 minut odpočívat v lednici.
4. Těsto po vyndání z lednice nechte ještě alespoň 15 minut v pokojové teplotě a poté jím postupně plňte formičky na pracny.
5. Dejte pracny péct zhruba na 10–15 minut do trouby předehřáté na 180 stupňů.
6. Ještě teplé cukroví obalujte v moučkovém cukru.