Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

Světlé škvarkové pracny

Autor receptu
Petra Vomelová

Recept pro vás uvařil
no name

(na fotografii vlevo)

Počet porcí:
1 plech

Doba přípravy:
60 minut

Suroviny potřebné na přípravu
Pracny jsou druhem cukroví, které se každoročně objevuje snad na každé vánoční tabuli. Léty a generacemi prověřený recept od babiček našich babiček nejen úžasně chutná a krásně voní, ale je také snadný a rychlý, pokud tedy máme správně vymazané formičky. Chcete letos zkusit nějakou změnu, ale zároveň cítíte, že by vám tradice v podobě pečení pracen chyběla? Zkuste naši světlou škvarkovou variantu, tradici učiníte zadost a zároveň upečete „úplně nový“ recept!

Ingredience:

250 g hladké mouky
120 g cukru krupice
250 škvarků
2 žloutky
150 ml mléka
1 kulička nového koření
½ lžičky mleté skořice
cukr moučka na obalení
 

Postup
1. Smíchejte prosetou mouku a cukr se žloutky a škvarky. 2. Nové koření rozdrťte, smíchejte se skořicí a přidejte do těsta spolu s mlékem. 3. Těsto řádně propracujte, zabalte do fólie a nechte alespoň 30 minut odpočívat v lednici. 4. Těsto po vyndání z lednice nechte ještě alespoň 15 minut v pokojové teplotě a poté jím postupně plňte formičky na pracny. 5. Dejte pracny péct zhruba na 10–15 minut do trouby předehřáté na 180 stupňů. 6. Ještě teplé cukroví obalujte v moučkovém cukru.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz