Štamgast & Gurmán

Těstoviny se špenátovo-brokolicovou omáčkou

Autor receptu
AKADEMIE KVALITY

Recept pro vás uvařil
no name

(na fotografii vlevo)

Suroviny potřebné na přípravu
500 g oblíbených těstovin

200 ml 33 % smetany ke šlehání

300 g mraženého listového špenátu

1 brokolice

1 stroužek česneku

150 ml zeleninového vývaru

čerstvá citronová šťáva

olivový olej

sůl

čerstvě mletý pepř

oblíbený tvrdý sýr k podávání
 

Postup
1. Těstoviny uvařte podle návodu na obalu. 2. Na pánvi rozpalte olej a přidejte špenát a nechte ho povolit. 3. Brokolici rozdělte, spařte v horké vodě a ihned omyjte v ledové vodě, tak zůstane hezky zelená. 4. Polovinu brokolice přidejte ke špenátu, prolisujte česnek, zalijte vývarem a nechte projít varem. Směs rozmixujte, přidejte smetanu a znovu krátce povařte. Poté dochuťte solí, pepřem a citronovou šťávou. 5. Omáčku promíchejte s těstovinami a podávejte se zbylými kousky brokolice a strouhaným sýrem. TIP! Když jsou kvalitní těstoviny, máte vyhráno. Jenže jaké vybrat z nepřeberného množství, které se nachází v obchodě? Široký sortiment nabízí firma Europasta SE. Je libo třeba oceněné semolinové těstoviny Adriana (krátké) nebo Rosické bezvaječné těstoviny (krátké)?

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz