Štamgast & Gurmán

Candát v bylinkové strouhance s bramborovým pyré a zeleninou

Autor receptu
AKADEMIE KVALITY

Recept pro vás uvařil
no name

(na fotografii vlevo)

Suroviny potřebné na přípravu
Na rybu:

4 filety candáta

50 g másla

100 g strouhanky

svazek hladkolisté petržele

svazek máty

½ citronu

sůl

olivový olej

Na pyré:

500 g brambor

200 ml vlažné smetany ke šlehání (33 %)

150 g másla

sůl

Na zeleninu:

1 červená cibule

1 červená paprika

½ hlávkového salátu

100 g cherry rajčat

½ citronu

hrst máty

olivový olej

sůl

čerstvě mletý pepř
 

Postup
1. Filety candáta omyjte, osušte papírovou utěrkou a osolte. Připravte si filety do pekáčku na pečicí papír. 2. Smíchejte rozpuštěné máslo s posekanými bylinami, citronovou šťávou a strouhankou. 3. Směs naneste na filety, zakápněte olivovým olejem a dejte péct do rozehřáté trouby na 180 stupňů na 10 minut. 4. Na pyré dejte vařit osolené brambory, dokud nezměknou, poté k nim přidejte máslo a polovinu smetany. Rozšlehejte a přidejte zbylou smetanu. 5. Do mísy si natrhejte omytý hlávkový salát, přidejte nakrájenou papriku, cibuli a cherry rajčata. 6. Zeleninu zalijte dresinkem z citronové šťávy, soli, pepře a olivového oleje a zasypte čerstvou mátou.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2020, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz