Autor receptu
Miele Experience Centrum v Praze
Recept pro vás uvařil
no name
(na fotografii vlevo)
Počet porcí:
4
Postup
Brambory uvařte ve slupce v mírně osolené vodě doměkka, trvá to zhruba 20–25 minut. Mezitím opražte panko strouhanku nasucho v pánvi. Vsypte ji do mísy. V pánvi rozehřejte polovinu oleje. Rybu zlehka osolte, opepřete a postupně opečte na rozehřátém oleji z obou stran dozlatova, trvá to asi 8–10 minut. Před každým vložením ryby přilijte olej. Upečené ryby skládejte na papírové utěrky, které vsáknou přebytečný tuk. Bylinky nasekejte nadrobno a promíchejte s opraženou panko strouhankou, oběma pepři a mořskou solí. Ve směsi obalte z obou stran opečené ryby.
Uvařené brambory slijte, nechte mírně zchladnout, abyste se jich mohli dotknout, oloupejte je a rozmačkejte. Jarní cibulku nakrájejte nadrobno, křen oloupejte a nastrouhejte. Máslo rozehřejte ve větší pánvi nebo v hrnci, orestujte na něm cibulku dozlatova, zhruba 1 minutu, přidejte rozmačkané brambory a čerstvě strouhaný křen, osolte a podávejte s rybou v kořeněné krustě.