Štamgast & Gurmán

Candát v kořeněné krustě s křenovými bramborami

Autor receptu
Miele Experience Centrum v Praze

Recept pro vás uvařil
no name

(na fotografii vlevo)

Počet porcí:
4

Suroviny potřebné na přípravu
Candát

25 g panko strouhanky

4 lžíce olivového oleje

4 porce z candáta (à 350–400 g)

1 menší hrst koriandru

1 menší hrst hladkolisté petržele

½ lžičky drceného černého pepře

½ lžičky drceného červeného pepře

½ lžíce hrubší mořské soli

sůl a čerstvě mletý pepř

Brambory:

800 g brambor typu B

2 jarní cibulky

20 g čerstvého křenu

100 g másla

sůl
 

Postup
Brambory uvařte ve slupce v mírně osolené vodě doměkka, trvá to zhruba 20–25 minut. Mezitím opražte panko strouhanku nasucho v pánvi. Vsypte ji do mísy. V pánvi rozehřejte polovinu oleje. Rybu zlehka osolte, opepřete a postupně opečte na rozehřátém oleji z obou stran dozlatova, trvá to asi 8–10 minut. Před každým vložením ryby přilijte olej. Upečené ryby skládejte na papírové utěrky, které vsáknou přebytečný tuk. Bylinky nasekejte nadrobno a promíchejte s opraženou panko strouhankou, oběma pepři a mořskou solí. Ve směsi obalte z obou stran opečené ryby. Uvařené brambory slijte, nechte mírně zchladnout, abyste se jich mohli dotknout, oloupejte je a rozmačkejte. Jarní cibulku nakrájejte nadrobno, křen oloupejte a nastrouhejte. Máslo rozehřejte ve větší pánvi nebo v hrnci, orestujte na něm cibulku dozlatova, zhruba 1 minutu, přidejte rozmačkané brambory a čerstvě strouhaný křen, osolte a podávejte s rybou v kořeněné krustě.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz