Autor receptu
Recept pro vás uvařil
Michal Buček
(na fotografii vlevo)
Postup
Křepelčí vejce uvaříme zhruba 1 minutu ve vroucí vodě. Poté je vložíme do ledové vody a důkladně vychladíme. Vychladlá vejce opatrně oloupeme a obalíme v klasickém trojobalu. Zprudka osmažíme v rozpáleném oleji na 220 až 230 stupňů dozlatova tak, aby žloutek ve vajíčku byl stále tekoucí. Mladý salát propláchneme a nakrájím podélně na čtvrtky. Připravíme si dresink. Do majonézy přidáme poloviční dávku parmazánu (druhá půlka půjde na salát). Česnek přidáváme postupně dle chuti a intenzity. Dále vykapeme citron, přidáme ančovičky a trošku oleje z nich, kapary a dijonskou hořčici. Vše důkladně rozmixujeme. Pokud bude dresink moc hustý, můžeme zlehka rozředit mlékem. Sůl a pepř zvolíme dle chuti. Nezapomeňte však, že ančovičky, kapary a prosciutto jsou přirozeně slané. Slaninu nebo prosciutto vypražíme pozvolna na suché pánvi do křupava.
Servírování:
Nakrájený salát pokapeme dresinkem, posypeme slaninou/prosciuttem a poklademe smažená křepelčí vejce. Pokrm posypeme zbylou půlkou parmazánu a můžeme zdobit pažitkou či rukolou. Vždy můžeme přidat krutóny nebo čerstvou křupavou bagetku. A voilà! Máte připraven krásný, svěží a barvami hrající jarní recept.