Štamgast & Gurmán

Smažená křepelčí vejce, mladý římský salát, ančovičkový dresink, parmazán a prosciutto

Autor receptu

Recept pro vás uvařil
Michal Buček

(na fotografii vlevo)

Suroviny potřebné na přípravu
5 ks křepelčí vejce

1 ks mladý římský salát (Little gem)

3 ks plátek anglické slaniny anebo italského prosciutto

100 ml majonéza

20 g parmazánové hoblinky nebo strouhaný parmazán

5 g ančoviček v oleji

5 g česnek

½ citronu

3 – 5 ks malých květů kapar v slaném nálevu

½ lžičky dijonské hořčice

1 ks vejce

50 g mouka

100 g strouhanka

300 ml olej na smažení (řepkový)
 

Postup
Křepelčí vejce uvaříme zhruba 1 minutu ve vroucí vodě. Poté je vložíme do ledové vody a důkladně vychladíme. Vychladlá vejce opatrně oloupeme a obalíme v klasickém trojobalu. Zprudka osmažíme v rozpáleném oleji na 220 až 230 stupňů dozlatova tak, aby žloutek ve vajíčku byl stále tekoucí. Mladý salát propláchneme a nakrájím podélně na čtvrtky. Připravíme si dresink. Do majonézy přidáme poloviční dávku parmazánu (druhá půlka půjde na salát). Česnek přidáváme postupně dle chuti a intenzity. Dále vykapeme citron, přidáme ančovičky a trošku oleje z nich, kapary a dijonskou hořčici. Vše důkladně rozmixujeme. Pokud bude dresink moc hustý, můžeme zlehka rozředit mlékem. Sůl a pepř zvolíme dle chuti. Nezapomeňte však, že ančovičky, kapary a prosciutto jsou přirozeně slané. Slaninu nebo prosciutto vypražíme pozvolna na suché pánvi do křupava. Servírování: Nakrájený salát pokapeme dresinkem, posypeme slaninou/prosciuttem a poklademe smažená křepelčí vejce. Pokrm posypeme zbylou půlkou parmazánu a můžeme zdobit pažitkou či rukolou. Vždy můžeme přidat krutóny nebo čerstvou křupavou bagetku. A voilà! Máte připraven krásný, svěží a barvami hrající jarní recept.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz