Štamgast & Gurmán

Pečené kuře na bylinkách

Autor receptu

Recept pro vás uvařil
Czech Specials

(na fotografii vlevo)

Suroviny potřebné na přípravu
Klatovské kuře z českých farem
bazalka
tymián
rozmarýn
petržel
2 stroužky česneku
lžíce másla
sůl
 

Postup
Nejprve si vytvořte bylinkové máslo na potření. Bylinky nasekejte najemno, prolisujte česnek a oboje smíchejte s rozehřátým máslem. Kuře opláchněte a poctivě osolte zvenku i zevnitř. Položte jej na pekáč a celé ho důkladně zvenku i zevnitř potřete bylinkovým máslem. Podlijte vodou a pečte na prsou v předehřáté troubě v zakrytém pekáči při teplotě na 190 °C po dobu 30 minut. Poté víko pekáče odkryjte, kuře obraťte, polejte výpekem a dopékejte asi dalších 30 minut, dokud kůžička na prsou nezezlátne. Tip: Chuť kuřete může umocnit vložená celá brambora nebo cibule do jeho útrob. Text a fot: Crest Communications a.s.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz