Autor receptu
Recept pro vás uvařil
Czech Specials
(na fotografii vlevo)
Postup
Nejprve si vytvořte bylinkové máslo na potření. Bylinky nasekejte najemno, prolisujte česnek a oboje smíchejte s rozehřátým máslem.
Kuře opláchněte a poctivě osolte zvenku i zevnitř. Položte jej na pekáč a celé ho důkladně zvenku i zevnitř potřete bylinkovým máslem. Podlijte vodou a pečte na prsou v předehřáté troubě v zakrytém pekáči při teplotě na 190 °C po dobu 30 minut. Poté víko pekáče odkryjte, kuře obraťte, polejte výpekem a dopékejte asi dalších 30 minut, dokud kůžička na prsou nezezlátne.
Tip: Chuť kuřete může umocnit vložená celá brambora nebo cibule do jeho útrob.
Text a fot: Crest Communications a.s.