Štamgast & Gurmán

PEČENÉ PLNĚNÉ BRAMBORY

Autor receptu
Akademie kvality

Recept pro vás uvařil
Akademie Kvality

(na fotografii vlevo)

Počet porcí:
6

Doba přípravy:
90 minut

Suroviny potřebné na přípravu
• 6 větších brambor (nebo více menších)
• 200 g zakysané smetany
• 100 g šunky
• 150 g eidamu vcelku
• 2 rajčata
• 1 jarní cibulka
• 2 stroužky česneku
• olej
 

Postup
1. Brambory vyskládejte na plech, pokapejte je olejem, osolte a opepřete. 2. Pečte na 190 °C asi 40 minut nebo doměkka (dle velikosti brambor). Poté je nechte mírně vychladnout. 3. Z brambor odřízněte vršky a vydlabejte dužinu. Tu v misce smíchejte se smetanou, prolisovaným česnekem a nasekanou šunkou. Osolte a opepřete. 4. Do každé brambory vložte 1–2 plátky rajčat, naplňte ji směsí ze zakysané smetany a navrch nasypte nastrouhaný sýr. 5. Takto naplněné brambory vyskládejte na plech, vraťte do trouby a pečte dozlatova. 6. Podávejte posypané nasekanou jarní cibulkou.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz