Autor receptu
Akademie kvality
Recept pro vás uvařil
Akademie Kvality
(na fotografii vlevo)
Počet porcí:
6
Doba přípravy:
90 minut
Postup
1. Brambory vyskládejte na plech, pokapejte je olejem, osolte a opepřete.
2. Pečte na 190 °C asi 40 minut nebo doměkka (dle velikosti brambor). Poté je nechte mírně vychladnout.
3. Z brambor odřízněte vršky a vydlabejte dužinu. Tu v misce smíchejte se smetanou, prolisovaným česnekem a nasekanou šunkou. Osolte a opepřete.
4. Do každé brambory vložte 1–2 plátky rajčat, naplňte ji směsí ze zakysané smetany a navrch nasypte nastrouhaný sýr.
5. Takto naplněné brambory vyskládejte na plech, vraťte do trouby a pečte dozlatova.
6. Podávejte posypané nasekanou jarní cibulkou.