Štamgast & Gurmán

JABLEČNÝ BERÁNEK (HRNKOVÝ)

Autor receptu
Akademie kvality

Recept pro vás uvařil
Akademie Kvality

(na fotografii vlevo)

Počet porcí:
6-8

Doba přípravy:
90 minut

Suroviny potřebné na přípravu
• 1 hrnek krupicového cukru
• 1 hrnek polohrubé mouky
• 1 hrnek hladké mouky
• 2 lžičky kypřicího prášku do pečiva
• 3/4 hrnku rozpuštěného másla
• 2 lžičky strouhané citronové kůry
• 4 vejce
• 1 hrnek mléka
• 2 nastrouhaná jablka
• 2 lžičky skořice
• půl hrnku plátkových mandlí
• tuk na vymazání formy + hrubá mouka


Ingredience na zdobení:
• 1 bílek
• 15–20 dkg moučkového cukru
• 1 kávová lžička citronové šťávy
• 2 hřebíčky



 

Postup
1. Mouku smíchejte s práškem do pečiva a s cukrem. 2. Přidejte máslo, strouhané jablko, citronovou kůru, skořici, mléko, mandle a vejce. 3. Vypracujte hladké těsto a vlijte ho do dobře vysypané formy na beránka (asi 5 mm pod okraj). Přiklopte druhou částí formy. 4. Na 180 stupňů pečte 45–60 min. Jestli je beránek hotový, můžete vyzkoušet vpíchnutím špejle. 5. Po upečení nechte formu odstát v chladu. Vyklopte beránka, na krk mu uvažte mašli a ozdobte ho.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz