Štamgast & Gurmán

Vánoční drobéní s krůtou z Mařatic

Autor receptu
Kuchařka tradičních pokrmů na Slovácku II

Recept pro vás uvařila
Kuchařka tradičních pokrmů na Slovácku II

(na fotografii vlevo)

Suroviny potřebné na přípravu
krůta:
stehna + ořez z krůty
1 mrkev
1 petržel
kousek celeru
1 cibule
2 stroužky česneku
bobkový list
4 kuličky nového koření
4 kuličky pepře
150 g anglické slaniny
100 g másla
sůl
pepř
 

Postup
Naporcovaná stehna i ořez společně s kořenovou zeleninou, cibulí, česnekem, bobkovým listem, celým pepřem, novým kořením vložíme do vody, osolíme a uvaříme vývar. Na pekáček dáme obrané maso z vývaru, osolíme, opepříme, na každý kousek masa dáme plátek másla, pokryjeme plátky anglické slaniny, vrstvou uvařeného drobéní, podlijeme vývarem a zapečeme. Je možné nejprve upéct maso, a až je téměř hotové, přidat uvařené drobéní a podlít libovolným vývarem z drůbeže. Maso má pak charakterističtější chuť.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz